НУБіП України на Shelter Fest

30 листопада 2022 року
   27 листопада 2022 р. у просторих, дещо незвично, екзотичних залах платформ метро «Хрещатик» і «Майдан Незалежності» відбувся Shelter Fest Української студентської ліги – всеукраїнський студентський благодійний фестиваль, який поєднав відпочинок, розваги, розвиток молоді й допомогу славним ЗСУ.

   Радо погодився на пропозицію юного Отамана Студентської організації НУБіП України Сашка Вертелецького й організаторів дійства провести лекцію-концерт «Людина і нація. Час воїнів» зі студентами університету та учасниками фестивалю. Бо що може бути важливішим, – нести, вмонтовувати в чисті душі молоді Дух нації, Героїв минулого й сьогодення, відкрити для них обрії пошуків і дерзань, шляхи звитяг.

 

   І – що може бути приємнішим, ніж відчуття, навіть фізична візія того, що тобі знову це вдалося! Кілька сотень юних очей у напівтемряві склепінь метро світилися радістю пізнання нового: нових знань, імен, почуттів, емоцій, ціннісних орієнтирів. І – нових пісень та поезій. Хоча, традиційні «Червона калина» й «Червона рута» знали й дружно заспівали майже всі присутні.
   Родзинкою півтори години виступу, а може, й усього фестивалю, став благодійний аукціон продажу моєї авторської книги «Людина і нація. Час воїнів» на допомогу ЗСУ. Я провадив його не вперше, але цього разу ми з організаторами фестивалю були без перебільшення шоковані активністю й жертовністю студентів-учасників. Розпочавши «торги» зі 100 грн. за книгу, ставки швидко виросли в 10 разів!

 

   Шалена «заруба» за книгу зосередилась між студентом НАУ Артуром, айтішником з Дніпра, і графічною дизайнеркою Оленою з Рокитного-Києва, завершившись на позначках 1450 грн. і 1400 грн. відповідно! Я вирішив порушити правила аукціону й віддячити благородним фіналістам, подарувавши книги обом. А скарбничка ЗСУ поповнилася ще на 2 850 грн.!
   …Так, це був мій ювілейний, 1000-ний такий виступ за останні 13 років (не рахуючи понад 100 днів сцени Євромайдану й закордонні імпрези). Не знаю, чи може це зацікавити профільні інституції фіксаторів різноманітних цифр і рекордів. Але, чемно звітуючи вам, скажу, що робив і робитиму такий чин я не для слави…

Не втомляймось відкривати духовні острови, проривати світоглядні обрії в океанах рідного великого українського народу, братове! І – воздасться!

 

Володимир Гонський,
заслужений діяч мистецтв України,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook