Успішний захист кваліфікаційних магістерських робіт студентами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

29 листопада 2022 року

 Цьогоріч захист магістерських робіт не такий як завжди, не такий як був колись – він особливий. Студенти, звикші навчатися та проводити дослідження в умовах пандемії, були змушені прийняти нові, ще важчі виклики - навчитися жити і працювати під час війни.

 

Перед магістрантами постало багато нелегких задач, адже кваліфікаційні магістерські роботи спеціальності 181 – «Харчові технології» передбачають не лише опрацювання теоретичного матеріалу та проведення розрахунків, а й виконання наукових досліджень в лабораторних умовах.

            Проте дякуючи НУБіП України студенти все ж мали можливість вийти на очне навчання та успішно завершити початі розробки в лабораторіях рідного факультету.

       Кваліфікаційні магістерські роботи на факультеті харчових технологій та управління якістю АПК  – це завжди інноваційні розробки харчової промисловості. З урахуванням нинішнього становища в Україні, розробки наших студентів набувають ще більшої значимості. Харчова промисловість є однією із пріоритетних галузей економіки нашої країни, тому кожен такий проект є значимим внеском у розвитку даної галузі.

      Атестація випускників освітньо-професійної програми підготовки фахівців освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітніх програм «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» та «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» денної форми навчання проводилася в онлайн режимі, в період з 22 по 23 листопада 2022 року.

     Попередньо на факультеті було проведено всю необхідну організаційну роботу: затверджено теми магістерських робіт та призначено наукових керівників; проведено консультації щодо процедури захисту робіт та перевірено магістерські роботи на наявність плагіату. 

          На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК  згідно наказу ректора №732 «С» від 18 жовтня 2022 року сформовано дві екзаменаційні комісії.
      Головою комісії освітньої програми «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» призначено професора Лебську Тетяну Костянтинівну.  
        Головою комісії освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» призначено доцента Жеплінську Марію Михайлівну.

Щоранку декан факультету - Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна зверталась до наших майбутніх випускників з настановами і побажаннями, надаючи цінні і корисні поради!                                     

З кожним роком кваліфікаційні магістерські роботи набувають все більшої практичної цінності. Теми є надзвичайно актуальними. Серед них найбільший інтерес викликали:

  • «Розроблення технології ковбасних виробів з африканського сома» (Тернова Альона Юріївна);
  • «Удосконалення технології рибних биточків для дієтичного харчування» (Кутова Анастасія Володимирівна);
  • «Удосконалення технології кулінарних жельованих продуктів з рибної сировини» (Лупина Михайло Іванович);
  • «Удосконалення технології натуральних м’ясних маринованих напівфабрикатів» (Барабаш Аліна Валеріївна);
  • «Удосконалення технології ковбасних виробів з використанням інулінвмісної сировини» (Момот Ірина Василівна);
  • «Удосконалення технології варених ковбас із рослинної сировини» (Челов`ян Аліна Олександрівна);
  • «Визначення впливу імітаційного сала та стабілізаторів на властивості ковбасних виробів (Гмирянський Роман Вікторович).

Студенти показали високі результати своїх наукових розробок, гідно відповідали на поставлені запитання. Варто відмітити їх наполегливість, вміння швидко реагувати та адаптуватися до нових умов.                        

 

До підсумків захисту, слід додати, що під час навчання студенти приймали учаснть у Міжнародних наукових конференціях та мають публікації за результатами своїх досліджень.

В результаті члени атестаційної комісії прийшли до висновку, що всі магістри заслуговують присвоєння кваліфікації «Магістр» за спеціальністю 181 – «Харчові технології».

Викладачі побажали випускникам успіхів, мирного неба, подальшого розвитку та нових вкладів у розвиток нашої України!!!

Іванюта Анастасія,

Ісраелян Валентина

секретарі ЕК факультету харчових технологій та

управління якістю продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook