Виховна робота із студентами у 2022-2023 навчальному році

30 червня 2023, 9:06
НУБіП України

Повномасштабна війна РФ проти України, яка розпочалася 24 лютого 2022 року, суттєво вплинула не лише на навчальний процес на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, а й на тематику та способи проведення виховних заходів. Викладачі кафедри технологій виробництва молока та м’яса, доценти Маценко М.І., Антонюк Т.А. та Носевич Д.К. які є наставниками 1, 2 та 3 груп 4 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів впродовж року поводили виховну роботу в своїх групах та організовували ряд заходів, що сприяють культурному і професійному розвитку студентів.

Тривалі періоди дистанційного навчання, які межували з періодами інтенсивних аудиторних занять, а також ряд заходів безпеки вплинули на методи взаємодії між наставниками груп і їх підопічними. На кураторських організаційних годинах, які проводились здебільшого в дистанційному форматі, найбільш актуальними темами були обговорення і дотримання заходів безпеки, порад щодо правил поводження в зонах бойових дій та психологічної реабілітації членів академічної групи, яких зачепила війна, зокрема налаштування студентів на активну роботу заради майбутньої відбудови України після перемоги. В межах виховної роботи та забезпечення культурного розвитку студентів, наставники груп змогли забезпечити проведення ряду екскурсій та інших заходів. Зокрема в межах фахового розвитку було проведено екскурсію в ПП «Євросем», де студенти ознайомились із технологією спеціалізованого спеціалізованого м’ясного скотарства та відвідування виставки АгроВесна 2023. Було організовано похід до Київського зоопарку, музею Другої світової війни, музею Голодомору, Зоологічного музею, ботанічного саду імені М.М. Гришка. Велике значення має культурний розвиток студентів, оскільки значний період часу навчання було дистанційним, наставники груп забезпечили ознайомлення студентів із рядом виставкових галерей через їх акаунти в Instagram. Таким чином відбулось ознайомлення студентської молоді з експозиціями Музею Ханенків, Мистецького Арсеналу та Pinchuk Art Centre.

В поточному навчальному році, студенти 1, 2 та 3 груп 4 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів завершили навчання та отримали дипломи ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Бажаємо їм успішно скласти вступні випродування та продовжити навчання за освітнім ступенем «Магістр».

 

Наставники груп Маценко М.І., Антонюк Т.А., Носевич Д.К.


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook