На кафедрі глобальної економіки заслухали доповіді-постерні презентації магістрів ОПП «Прикладна економіка»

11 листопада 2022 року
НУБіП України

  11 листопада 2022 року магістри 2 року навчання ОПП «Прикладна економіка» на постерній презентації представили результати виконання своїх кваліфікаційних магістерських робіт. НПП випускової кафедри глобальної економіки заслухали доповіді, оцінили рівень готовності здобувачів до захисту та надали рекомендації щодо підготовки робіт та презентацій до заслуховування на засіданні екзаменаційної комісії. 

    Заїка Олександра Віталіївна представила результати роботи на тему «Регулювання розвитку аграрного сектору економіки» (керівник – д.е.н., професор Вдовенко Н.М.).

     У доповіді зазначила, що процеси інтеграції до європейського економічного співтовариства, наявність потужних конкурентів на європейських ринках та високі вимоги як до якості, так і безпеки продуктів харчування, спонукають до формування комплексу заходів з виокремленням методичного інструментарію забезпечення конкурентоспроможності аграрної галузі, яка безпосередньо пов’язана з продовольчою безпекою країни. Крім того, важливим є вирішення проблемних питань виходу на ринок галузі в умовах інтеграційних процесів.
У результаті її роботи поглиблено теоретичні та практичні підходи щодо регулювання розвитку галузей аграрного сектору економіки в Україні.
   Глущенко Костянтин Вадимович виконав дослідження на тему «Державне регулювання виробництва продукції тваринництва в Україні» (керівник – к.е.н., доцент Михальчишина Л.Г.).

     

     Автором проаналізовані особливості та проведено структуризацію галузі тваринництва як об’єкта державного регулювання, окреслено правові засади державного регулювання виробництва продукції тваринництва в Україні, визначені методичні основи оцінки державного регулювання аграрного виробництва, проведено оцінку державного регулювання виробництва продукції тваринництва, а саме описано сучасний стан галузі тваринництва в Україні, визначено особливості державного регулювання виробництва продукції в галузі тваринництва, проаналізовано державну підтримку виробництва продукції тваринництва в Україні та оцінка її ефективності. Доведено, що аналіз сучасного стану виробництва продукції тваринництва показує, що розвиток галузі за умов глобалізації ринків має відбуватися на якісно нових технологічному і технічному рівнях, що має відображатися і на особливостях державного регулювання.


   Бажаємо нашим студентам успішного проходження підсумкової атестації, отримання омріяного диплому, вдалого працевлаштування за спеціальністю, а головне – мирного і щасливого життя!

Вдовенко Н.М., д.е.н., професор, завідувач кафедри глобальної економіки,

гарант ОПП "Прикладна економіка" 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook