Наркотики — це зло! Дізнайся про наслідки — врятуй своє життя!

27 листопада 2014 року

   У відокремленому підрозділі НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» відбулася відкрита виховна година на тему: «Наркотики – це зло».  Світ наркоманів сьогодні наблизився до кожного з нас. Все частіше ми говоримо про них, все частіше зустрічаємо, читаємо в пресі, чуємо про трагедії, що сталися в сім'ях знайомих, виною яких стали наркотики. Особливе занепокоєння викликає той факт, що у наркоманії — "молоде обличчя". Основне число людей, що споживають наркотики, зараз становить підростаюче покоління — молоді люди у віці від 14 до 30 років. 

     Традиційно кожного року в нашому навчальному закладі проводяться заходи на дану тематику і цей рік не є виключенням. Виховна година була проведена із залученням представників району, а саме: прокурора району — Кимлика Р.В., старшого прокурора районної прокуратури — Казбанової Т.В., першого заступника РВ МВС України в Київській обл. — Голумбовського Д.Г., лікаря психолога-нарколога районної ЦРЛ — Довгопола А.М. та директора центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді при Бородянській райдержадміністрації — Мельниченко І.І.

     Наркотики — не просто речовини, що наносять шкоду здоров'ю. Вони стрімко і незворотньо руйнують організм, і особистість людини. Споживання наркотиків, ставши частиною молодіжного дозвілля, захоплень, захоплює все нові клуби, дискотеки, навчальні заклади, двори. Рішення проблеми наркоманії в цілому сьогодні стає однією з важливих задач суспільства. І хоча зараз вже використовується чимало медикаментозних програм позбавлення від наркотичної залежності, це не вирішує цілого ряду проблем зовсім не медичного, а соціального характеру, актуальність яких зростає з кожним днем. 


     Новим та актуальним напрямком у наркологічній службі є розвиток програм профілактики СНІДу серед споживачів наркотиків. Сьогодні в рамках наркологічної служби міста вже розгорнуті програми профілактики поширення ВІЛ-інфекції серед споживачів внутрішньовенних наркотиків. Найбільш актуальними на даний момент є заходи з інформаційного забезпечення робіт з профілактики ВІЛ-інфекції (видання листівок, буклетів, брошур, кампанія в засобах масової інформації). 


    

    Наркоманія — страшне соціальне зло, ворог для боротьби з яким повинні об'єднатися всі позитивні суспільні сили — духовенство, держава, освіта. Поки що цим займаються лікарі та міліція. Силовими методами проблеми не вирішити. Програма повинна працювати не на процес, а на результат. Особливу тривогу викликає зростання кількості наркозалежних серед жінок, дітей, підлітків. Це удар, спрямований в наше майбутнє. У наркотиків, бездоглядності, дитячої та підліткової злочинності є альтернатива. Це мистецтво і спорт, це краса і світ, це здоровий спосіб життя. Діти гідні того, щоб жити яскравою, насиченою, здоровим життям на території, вільної від наркотиків. За це варто боротися.


С.О. Чалієнко,
заступник директора з виховної роботи

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook