Вроцлавський природничий університет: цілковита підтримка України, спільні проєкти в освітній та науковій діяльності, гранти на вищу освіту та стипендії

30 жовтня 2022 року
факультет землевпорядкування
   Минулого тижня, перебуваючи у закордонному відрядженні, декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин, за дорученням ректора Станіслава Ніколаєнка, здійснили дружній візит до Вроцлавського природничого університету.

   Під час робочого візиту було проведено низку зустрічей. Їхніми результатами стали домовленості про спільні проекти освітньої та наукової діяльності. Зокрема, під час прийому у ректора Вроцлавського природничого університету, професора Ярослава Босого, декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков висловив слова вдячності керівництву і колективу університету за підтримку НУБіП України під час воєнного стану, у тому числі й студентів та викладачів факультету землевпорядкування, які вимушено перебували закордоном. Спільно з деканом факультету екологічної інженерії та геодезії Бернардом Контні було визначено ключові напрями подальшої співпраці з підготовки здобувачів і підвищення кваліфікаційного рівня науково-педагогічних працівників вишів. Зокрема, дійшли згоди, що в освітній діяльності буде продовжена практика читання гостьових лекцій провідними професорами для студентів обох вишів. Крім того, плануються спільні літні геодезичні школи, гранти на програми стажування Erasmus+ та стипендії професора Станіслава Толпи.

   У науковій діяльності, особливу зацікавленість у партнерів викликала пропозиція Андрія Мартина з проведення спільних наукових досліджень, що насамперед, стосуються вивчення впливу воєнних дій на земле- і лісокористування, а також технологій з очищення та розмінування земель сільськогосподарського та лісогосподарського призначення, подальшої їх рекультивації та повернення до господарського використання. Разом із директором Інституту геодезії та геоінформатики Вітольдом Рохмом сторони обговорили питання професійної підготовки і перепідготовки землевпорядників та геодезистів у Польщі та Україні, підвищення якості магістерських досліджень і публікаційної активності.

 

   Директор Інституту просторового менеджменту Шимон Шевранський разом із професором кафедри геодезії, сільського планування та управління нерухомістю Ольгерд Кемпа провели пізнавальну екскурсію сучасними лабораторіями закладу.

 

   Також декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков перевірив як проходить стажування за програмою мобільності Erasmus+ у студентки другого курсу факультету землевпорядкування Вікторії Лещенко. Вікторія зізналася, що програма виконується за планом. В осінньому семестрі вона обрала кілька дисциплін для вивчення, а саме «Фотограмметрію», «Оцінку земель» і «Просторове планування». Поряд із тим, продовжує навчатися дистанційно в НУБіП. Все встигає. Позитивно другокурсниця відгукнулась про викладачів, їхню кваліфікацію, професійні навички і досвід. Також ділилася досвідом практичної підготовки у компанії «Geotax» (Нижня Сілезія, Польща).

 

   Підбиваючи підсумки візиту, варто зазначити, що співробітництву із зарубіжними закладами освіти в НУБіП приділяється значна увага. Впродовж багатьох років постійно тривають процеси розвитку міжнародних зв'язків з іноземними установами усіх континентів, на основі яких здобувачі і науково-педагогічні працівники мають нагоду брати участь у програмах мобільності, навчатися за програмами подвійного диплома, підвищувати кваліфікацію, стажуватися за кордоном, практикувати свої навички у спільних тренінгах, літніх школах, грантах тощо.
   Все це сприяє неоціненному досвіду, розвитку комунікативних навичок, практиці спілкування іноземною мовою, кращому розумінню людських цінностей.

В'ячеслав Богданець,
координатор міжнародних програм
факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook