Вчені університету взяли участь у Першому міжнародному конгресі «Український часник - світу»

24 листопада 2014 року

      У місті Львів 20-22 листопада 2014 року відбувся Перший Міжнародний конгрес «Український часник - світу» (The First International Congress “Ukrainian Garlic for the World”). За ініціативою колективу «Асоціації виробників часнику України» і компанії «Best garlic of Ukraine» в Україні було вперше проведено цей Конгрес. Метою цієї зустрічі була ідея презентації світовому овочевому ринку українського часнику, як високоякісний продукт для свіжого споживання, консервної промисловості та фармацевтики. Національний університет біоресурсів і природокористування України представляла делегація у складі професора кафедри овочівництва Зиновія Сича, начальника відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій, професора Василя Туринського та головного агронома ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка» Володимира Салієко.
    

 

      Виробництво часнику в Україні стало великим бізнесом. Площі під цією овочевою культурою в Україні сягають понад 22 тис. га. У цьому році у ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка» розпочато реалізацію інноваційного проекту з технологій вирощування часнику і вперше було закладено розсадники із зубка, однозубки та повітряних цибулинок на площі 21 га. 

 
 
 
На Конгресі були представлені доповіді та виступи українських вчених, а також представників з Іспанії, Ізраїля, США, Швеції, Фінляндії, Німеччини, Сербії, Білорусії, Естонії та Латвії. Професор Сич З.Д. виступив з двома доповідями про світові та українські особливості виробництва часнику та фактори успіху в технологіях його вирощування. З великим інтересом були сприйняті маркетингові пропозиції українських виробників часнику для європейських ринків. 
 
 
Василь Туринський,
Зиновій Сич
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook