На звуженому ректораті розглянуті якість освіти та господарські питання

24 листопада 2014 року

 24 листопада під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулось чергове засідання звуженого ректорату, на якому були проаналізовані події минулого тижня та спланована робота на тиждень, що розпочався.

 
Учений секретар Оксана Барановська проінформувала присутніх про порядок денний засідань ректорату та вченої ради, які відбудуться відповідно 25 та 26 листопада.
 
Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька відповідно до доручення ректора доповіла про нарахування доплати за користування студентськими мережами у розмірі 72-х тисяч гривень.
 
 
За інформацією начальника навчального відділу Оксани Зазимко, проведено зрізи знань в ННІ бізнесу. Їх результати будуть винесені на засідання вченої ради.
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша акцентував увагу на запровадженні системи антиплагіату в університеті. Її основу складатимуть електронні бази всіх наукових і навчальних праць.  До першого напрямку входитимуть  електронні версії бакалаврських і магістерських робіт, до другого – кандидатські та докторські дисертації. А третій – базуватиметься на підручниках, посібниках та монографіях. У центрі уваги також профорієнтаційна робота. Як зауважив Сергій Кваша, в її основі лежатиме безпосередній зв’язок кожного викладача з певною школою, як правило, тією, яку він закінчив.  Тож на ректораті поставлено завдання: до кінця року всі науково-педагогічні працівники мають відвідали школи і провести там профорієнтаційну роботу.
 
Начальник військової кафедри Анатолій Есаулов повідомив про проведення 28 листопада спільної з Міністерством оборони України конференції щодо поліпшення військової підготовки у зв’язку з проведенням АТО. Крім того, в університеті відбудеться святковий концерт до Дня Збройних Сил України.
 
Директор ННЦ міжнародної діяльності  Вадим Ткачук зупинився на аналізі рейтингових позицій університету в розрізі міжнародної роботи та заходів її  поліпшення. Мова йшла також про проведення міжнародної акредитації університету в Сполучених Штатах Америки. Зокрема, Вадим Ткачук зазначив, що в такій акредитації зацікавлені насамперед американські університети, оскільки вони можуть отримувати державне фінансування і їх випускники більш затребувані на ринку парці. Користь від цього для інших вищих навчальних закладів не очевидна.
 
 
Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот проінформувала про визначені ліміти використання води та енергоресурсів для кожного університетського об’єкта. Тож протягом доби вони будуть доведені до керівників підрозділів.
 
А начальник відділу кадрів Микола Михайліченко зазначив про готовність проекту Кодексу педагогічної і наукової етики працівників НУБіП України, який буде опублікований на сайті для обговорення та внесення пропозицій.
 
Радник ректора академік Дмитро Войтюк ознайомив учасників засідання з рекомендаціями комісії по оптимізації структури університету. Вони також будуть оприлюднені на офіційному сайті. 
 
 
Володимир Курило, проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань, доповів про готовність проекту плану заходів щодо усунення проявів нестатутних відносин в університеті.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про проведені наради з комендантами навчальних корпусів і гуртожитків, на яких були розглянуті заходи щодо заощадження ресурсів. Також у зв’язку із переходом в активну фазу проектування внутрішнього оздоблення третього навчального корпусу, служби, які будуть в ньому розміщуватися, мають надати свої пропозиції.
 
Мова йшла і про систематизацію інформаційного простору, формування медіа-центру університету. Про деякі напрацювання, зокрема щодо запуску студентського радіо, розповів проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін.
 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін вніс пропозицію провести в університеті круглий стіл за участю всеукраїнських аграрних і виробничих асоціацій, а також представників крупних товаровиробників для обговорення сучасних вимог роботодавців до випускників вишів.
 
 
Підбиваючи підсумки засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко доручив провести наради з викладачами та студентами за темою «Голосіївська ініціатива – 2020 вимагає нової якості знань». Незабаром стартує екзаменаційна сесія, тому ректор вкотре наголосив на недопущенні нестатутних відносин.  Відповідальність за це нестимуть і викладачі, і студенти. 
 
Також  навчальному відділу і бухгалтерії доручено вивчити доцільність зміни графіку навчального процесу та потенційну економію від цього. 
 
Розглянуті були також й інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook