Науково-практичний семінар «Про вклад у розвиток механізації лісового господарства українських учених О.М. Чернеги, М.Й. Півня, В.С. Курила»

21 жовтня 2022 року
Кафедра лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України

 20 жовтня на базі кафедри лісівництва було проведено науково-практичний семінар «Про вклад у розвиток механізації лісового господарства українських учених О.М. Чернеги, М.Й. Півня, В.С. Курила» з нагоди 110-річчя від дня народження доц. О.М. Чернеги та 90-річчя від дня народження доц. М.Й. Півня і ст. вик. В.С. Курила.

 

Захід було проведено в онлайн та офлайн режимі. На семінар були запрошені к.с.-г.н., доц. О.А. Грушанський, ветеран лісової галузі, Заслужений лісівник України А.І. Сабадир, к.с.-г.н., доц. О. Г. Бабіч. На семінарі також були присутні студенти.

Основою підвищення продуктивності праці в лісовому господарстві є комплексна механізація всіх трудомістких технологічних процесів, яка досягається використанням системи машин, що забезпечують послідовне виконання основних і додаткових операцій всього технологічного циклу.
Наукові дослідження українських учених В.С. Курила, О.М. Чернеги, М.Й. Півня були спрямовані на вдосконалення технологічних процесів лісогосподарських робіт із застосуванням передових технологій і машин.
Курило В.С. свій науковий шлях скерував на вдосконалення механізмів і знарядь, розробку нових технологій із метою осучаснення процесів із лісовирощування та лісозаготівлі. Ним було розроблено оригінальний агрегат для звалювання дерев із кореневою системою (деревовал-корчувач ДК-1).
Наукові інтереси О.М. Чернеги були спрямовані на розробку засобів механізації лісокультурних робіт та використання механізмів і машин при озелененні міст і населених пунктів.
Півень М.Й. проводив дослідження технологічного процесу тракторного трелювання лісу.
Зважаючи на значні здобутки вчених О.М. Чернеги, М.Й. Півня, В.С. Курила в галузі механізації лісогосподарських робіт, їх вклад в лісівничу науку та практику, організатори і присутні мали цікаві дискусії.
Випускники пам’ятають О.М. Чернегу, М.Й. Півня, В.С. Курила, як прекрасних лекторів, неперевершених викладачів, а співробітники інституту – як цікавих співрозмовників, які мали надзвичайно широку ерудицію.

 

Доцент кафедри лісівництва, к.с.-г.н. Токарєва О.В.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook