НУБіП отримав один із найкращих програмних продуктів для фотограмметрії від швейцарської компанії Pix4D

20 жовтня 2022 року
факультет землевпорядкування
   18 жовтня 2022 року у німецькому місті Ессен розпочала роботу найбільша у світі виставка та конференція з питань геодезії, землеустрою, геоінформатики та дистанційного зондування Землі INTERGEO 2022. Тут презентуються галузеві технологічні рішення та інновації і на яку традиційно запрошуються провідні галузеві експерти з усіх куточків світу. Цього року, за наказом ректора Станіслава Ніколаєнка, участь у роботі даної конференції беруть декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин.

   Зазвичай кожна виставка INTERGEO – це нові ідеї та можливості, нові знайомства і глобальний майданчик для ознайомлення із найбільш передовими технологічними рішеннями у геодезії, геоінформатиці та землеустрої. Ось і цього разу, декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, провівши перемовини із представниками швейцарської компанії Pix4D доктором сільськогосподарської інженерії Лореною Ускіса та її колегою, керівником з розвитку бізнесу Надзеждою Гіль, домовилися про безкоштовне надання університету від компанії ліцензійного програмного забезпечення Pix4Dmapper Educational Classroom, Perpetual license. Наразі вартість цього програмного продукту становить 5 тис. євро.

   Компанія Pix4D є лідером на ринку програмного забезпечення для фотограмметрії. Її програмні рішення дозволяють дігіталізовувати реальність і проводити вимірювання на основі зображень зроблених з літаків, дронів, смартфонів та інших камер. Це одна із передових компаній, яка здійснила революцію у фотограмметрії і дає можливість працювати зі знімками на зовсім іншому рівні.
   Програмні рішення Pix4Dmapper призначені для фотограмметричного опрацювання даних з безпілотних літальних апаратів, складання ортофотопланів, цифрових моделей рельєфу і цифрових моделей місцевості, тривимірних моделей будівель, розрахунку обсягів робіт, карт висот, карт відображення сонячної радіації та розрахунку вегетаційних індексів.
   Таким чином, університет отримав настільну програму з безстроковою ліцензією, що дає можливість використовувати одночасно до 25 робочих місць з необмеженою обробкою робочого столу. Крім того, пакет включає персональну підтримку та оновлення протягом одного року з перспективою пролонгування.
   Застосування в освітньому процесі програмних рішень передових світових компаній у сфері фотограмметрії та професійного картографування безумовно сприятимуть підвищенню якості освітнього процесу і підготовці висококваліфікованих здобувачів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook