Вшанували працівників села

23 листопада 2014 року

 22 листопада. Ректор Станіслав Ніколаєнко вітав колектив одного з найкращих навчально-дослідних господарств університету - «Великоснітинське» ім. О. Музиченка - з Днем працівника сільського господарства. Незначне відхилення від офіційної дати професійного свята було викликане вельми поважною причиною – перебуванням делегації НУБіП України в Університеті штату Айова (США).

 

 

 
Урочистій частині передувала хвилина мовчання: працівники господарства і гості вшанували пам'ять жертв Голодомору і героїв Небесної сотні.
 
Станіслав Миколайович, вітаючи працівників НДГ, відзначив: за рік, що минає, у господарстві сталися разючі зміни на краще. На його думку, «Великоснітинське» має величезний резерв – мінімум у десять разів від існуючого. А тому у найближчому майбутньому повинне стати зразковим не лише в плані господарювання, а й як навчально-науковий центр. Останнє особливо важливо в контексті реалізації програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива - 2020». Уже сьогодні університет реалізує 49 проектів з науковцями багатьох країн.
 
 
 
Хліборобів вітали також перший проректор Ігор Ібатуллін, директор технічного ННІ Валерій Дубровін, начальник відділу інноваційної діяльності та трансферних технологій Василь Туринський, директор господарства Микола Журавель.
 
Багатьох працівників господарства було відзначено нагородами. Так, диплом заслуженого працівника НУБіП України ректор вручив Галині Римар, а Почесні грамоти – Юрію Гаврильченку, Миколі Дідику, Ользі Хавель, Світлані Горі та іншим.
 
Але вшанування сельчан було не єдиною причиною приїзду до Великої Снітинки очільника університету. Як дбайливий господар, він побував на полях господарства – засіяних пшеницею, відданих під часник. Як повідомив Микола Журавель, вже сьогодні у господарстві завершено весь комплекс осінніх польових робіт, заготовлено необхідну кількість кормів для тваринництва.
 
 
Станіслав Ніколаєнко завітав і у відділок НДГ у с. Гвардійське, де оглянув приміщення для майбутнього молокопереробного цеху. Обладнання для нього вже в більшості своїй є. А запуск такого цеху дасть можливість отримувати практично удвічі більші прибутки за рахунок реалізації готової продукції, а не сировини.
 
 
Валентин Обрамбальський,
Ірина Білоус
 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook