Зустріч зі стейкхолдером – Головою Миколаївської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, доктором історичних наук, професором: обговорення освітньої програми

5 березня 2021 року

Оскільки в Україні є попит на фахівців з глибокими знаннями історії та вміннями працювати у гуманітарному суспільному просторі, співпраця зі стейкхолдерами має важливе значення для практичної підготовки майбутніх докторів філософії. Кафедрою міжнародних відносин і суспільних наук постійно організовуються зустрічі аспірантів з видатними діячами, практиками історичної науки, майбутніми роботодавцями.
Так, 5 березня відбулась чергова зустріч робочої групи за участю гаранта ОНП «Історія України», спеціальності 032 «Історія та археологія» та аспірантів, майбутніх докторів філософії з головою Миколаївської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, доктором історичних наук, Олександром Тригубом, з метою обговорення освітньо-наукової програми.

Відбулась активна та плідна дискусія, попрацювали над удосконаленням та покращенням програми підготовки. Так, Олександром Петровичем було запропоновано внести до освітньо-наукової програми освітній курс «Сучасна вітчизняна та зарубіжна історіографія історії України» з метою формування здатності до ретроспективного аналізу наукового доробку в напрямі дослідження історії. При цьому було підкреслено, що навчання за цією програмою дасть змогу оволодіти поглибленими знаннями з різних розділів історичної науки, критичним мисленням, аналітичними навичками. Вона спрямована на формування аналітичного підходу до надбань історичної науки, заохочення до критичного осмислення інформації сторичних джерел, зосередження на злободенних напрямах історії.
Колектив кафедри міжнародних відносин і суспільних наук висловлює щиру вдячність за цікаву та змістовну зустріч та цінні рекомендації щодо удосконалення освітньо-наукової програми «Історія України» третього освітньо-наукового рівня доктора філософії спеціальності 032 «Історія та археологія».

 

 

 

Андрій Сорокін,
аспірант кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook