У технічному ННІ презентовано мистецько-інформаційну центр-виставку «Дивосвіт Трипілля»

21 листопада 2014 року

 І відкрили  її символічним перерізанням блакитно-жовтої стрічки проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, директор технічного ННІ Валерій Дубровін та ініціатор заходу – народний майстер Людмила Смолякова. Вона ж і представила свою експозицію шанувальникам трипільської культури. Усі її вироби є копіями оригінальних предметів повсякденного побуту  трипільців. За їх допомогою майстриня розкрила відвідувачам сакральний світ трипільської цивілізації, яку майже 7 тисяч років зберігала земля. Своєрідним лейтмотивом виставки стали слова Великого Кобзаря: така чудова Україна і так мало представлена в світі... 

 

 

 
Тож за 10 років наполегливої праці Людмила Смолякова відтворила майже три тисячі робіт, які відображають історію і побут наших пращурів. У них можна побачити і символічні знакові системи, предмети побуту і навіть перший транспортний засіб трипільців – віз.
 
 
 
 
Задум організаторів виставки – прекрасний. Розвивати його необхідно і надалі. Тож за словами Сергія Кваші, такі ініціативи знайдуть своє продовження у навчальній, науковій роботі студентів та науково-педагогічних працівників. 
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook