Фахівці з питань безпечності харчових продуктів підвищили кваліфікацію в НУБіП України

11 жовтня 2022 року

 

   З 26 вересня по 7 жовтня 2022 р. на базі факультету ветеринарної медицини спільно з ННІ неперервної освіти і туризму дистанційно підвищували кваліфікацію керівники і спеціалісти Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби. Згідно плану-графіку навчання проходили фахівці міжрегіональних управлінь Держпродспоживслужби України на державному кордоні.

   Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні теми:

  • Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

 

  • Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.

 

  • Основи роботи інформаційної системи «Центр моніторингу благополуччя у скотарстві».

 

  • Клітинні технології у ветеринарній медицині. Практичні аспекти трансфузіології.

 

  • Нормативно-законодавчі акти, що регулюють деякі питання державного контролю на період воєнного стану. Глобальний ринок здоровя тварин. Стратегія "One Health" і проблема зоонозів.

  • Вимоги законодавства ЄС, України та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.

  • Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.

 

  • Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні. Державних контроль за їх виконанням. Профілактика і заходи боротьби зі сказом в Україні, країнах СНД і світі.

 

  • Профілактика, діагностика інвазійних хвороб тварин та їх лікування.

 

  • Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), що застосовуються в Україні. Роль державних інспекторів ветеринарної медицини в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветпрепаратів.

 

  • ВООЗТ (МЕБ) – єдиний список інфекційних та інвазійних хвороб. Профілактика і заходи боротьби з АЧС.

   Слухачам проводили профорієнтаційну роботу, були висвітлені правила прийому до НУБіП України у 2022 році та переваги навчання в нашому університеті. Особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини.

   Представлена можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми які функціонують в ННІ неперервної освіти і туризму та факультеті ветеринарної медицини. Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України.

   Слухачам побажали високих професійних досягнень і щоб набуті знання у НУБіП України приносили матеріальне та моральне задоволення.

   У своїх відгуках слухачі підвищення кваліфікації подякував науково-педагогічному колективу НУБіП за їхню працю та знання, які вони отримали в Університеті.

   Окремо висловили щиру вдячність керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України за відмінно організоване навчання.

Григорій Бойко
доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії
відповідальний за післядипломну освіту на факультеті ветеринарної медицини

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook