Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: «Тут готують вишукані страви та висококваліфікованих спеціалістів!»

3 жовтня 2022 року

    Для студентів 4 курсу 3 групи спеціальності «Харчові технології», в очному форматі, розпочалося вивчення дисциплін з вибіркового блоку "Харчові технології в ресторанній індустрії, якість та безпечність". Однією з надзвичайно важливих і цікавих  дисциплін є «Технологія продукції ресторанного господарства», яка  формує у студентів базові знання з технології виробництва кулінарної та кондитерської продукції, вчить основних правил кулінарної обробки продуктів харчування для отримання готової продукції; професійним знанням та навичкам щодо технологічних процесів у закладах ресторанного господарства, виготовленню  кулінарної продукції та її споживання.

 Студенти разом з доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, Анастасією Іванютою проводили лабораторну роботу на тему: «Відпрацювання технологій десертів». Попередньо було опрацьовано теоретичний матеріал. Студенти встановили, що за складом і способом приготування десерти класифікують на натуральні плоди та ягоди; компоти та напої; солодкі страви з речовинами, здатними утворювати желе; гарячі солодкі страви та гарячі напої. Після працювали з різними збірниками рецептур, порівнювали і вивчали послідовність технологічних операцій та способи кулінарної обробки. В результаті вирішили готувати десерт «Брауні».

   Брауні — шоколадний десерт у вигляді тістечка, торту, пирога або кексу з досить вологим м'якушем. Це традиційна страва американської кухні. Назва виробу походить від характерного брунатного кольору, зумовленого наявністю в тісті какао-порошку або натурального шоколаду.

   Студенти підготували продукти згідно вивченої рецептури, робочий посуд та кухонне обладдя. Куфель Софія детально вникла в особливості приготування і розповіла одногруникам послідовність дій: "Шоколад поламати на шматочки; масло порізати частинками, щоб процес розтоплення пройшов швидше; помістити шоколад і масло на водяну баню (коли інгредієнти почнуть танути, їх потрібно час від часу помішувати, щоб маса не пригоріла і рівномірно розтопилася; дати масі охолонути до кімнатної температури); в окремій посудині збити яйця з цукром і ванільним цукром (маса повинна посвітлішати і стати пухкою); поетапно додати яєчну масу до шоколадної, обережно перемішуючи; до утвореної маси додати просіяне борошно та обережно перемішати; додати смажені і подрібнені горіхи; форму застелити пергаментом і влити тісто, рівномірно розподілити по всій формі; поставити тісто в духову шафу, попередньо розігріту до 180ºС, приблизно на 25-30 хв (час випікання залежить від товщини шару тіста у формі)".

   Студенти із захопленням приступили до приготування та почали ділитися своїми емоціями.

   «Ну нарешті, в рідних стінах факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК ми приступили до виконання важливих, і в той же час «смачних» лабораторних робіт – говорить студентка  3 групи 4 курсу Авєркіна Каріне. Не можемо повірити, що ми тут, в лабораторії, працюємо руками, створюємо продукти, оцінюємо їх якість, дегустуємо. Це надзвичайні емоції. Хочеться, щоб так було завжди".

   До виконання лабораторних робіт приєдналися і студенти, які, нажаль, за поважних причин, не можуть бути присутні очно. За допомогою відеозвязку, вони змогли спостерігати за всіма процесами на занятті та брали участь в обговоренні.

   «Дуже дякую за можливість зануритися в робочу атмосферу лабораторних занять – говорить Ходаківська Марина. Сподіваюсь, що скоро зможу приєднатися до наших «смачних» занять очно».

   Провівши дегустацію, студенти прийшли до висновку, що цей неймовірний десерт має насичений шоколадний смак, тому припаде до смаку всім ласунам.

   «З нетерпінням чекаємо наступні лабораторні заняття. Готові до нових завдань», – кажуть студенти Барташов Володимир та Титаренко Вячеслав.

 

Тому працюємо, навчаємо і навчаємось, готуємо вишукані страви та висококваліфікованих спеціалістів!!!Наближаємо перемогу разом!!!!

Анастасія Іванюта,
доцент кафедри технології м’ясних,
рибних та морепродуктів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook