Аспіранти кафедри фінансів прийняли участь в VІ Міжнародній науково – практичній конференції «Україна, Болгарія, ЄС: економічні та соціальні тенденції розвитку»

1 вересня 2022, 14:09
    Вже вшосте відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Україна, Болгарія, ЄС: економічні та соціальні тенденції розвитку» започаткована кафедрою фінансів. Цьогоріч у зв'язку із воєнним станом в Україні, конференція проходила в он-лайн режимі, що дало змогу під'єднатися понад 90 учасникам із 19 навчальних закладів України, Болгарії, Польської Республіки, Айзербажану, Грузії.
    Відкрив конференцію співголова організаційного комітету проректор НУБіП України Вадим Ткачук, який наголосив на важливості подібних академічних ініціатив для практичної реалізації стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в ЄС у такий складний для країни час та побажав учасникам конференції плідної роботи.
    З вітальним словом від української сторони до учасників конференції звернулась завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко, яка зорієнтувала присутніх, в питаннях, які обговорювались, та дала свій прогноз, щодо подальших перспектив розвитку наукової думки в цій царині.
    З болгарської сторони привітав учасників конференції член організаційного комітету Гігов Русен, який підкреслив важливість та необхідність партнерства між державами.
    Першою зі своєю доповіддю виступила Теодора Тодорова, аспірантка Університету «Проф. Д-р Асен Златаров» з Болгарії. У своєму виступі вона розглянула вплив порушень ланцюга постачання на маркетингову діяльність в контексті Covid-19. «Глобальний спалах Covid-19 змінив майже все в тому, як люди витрачають свій час і гроші, що призвело до кардинальних змін у бізнесі. Збої в мережі постачання, поступове зростання дефіциту робочої сили та раптові зміни попиту призвели до невизначеності. Фахівці з маркетингу тепер повинні переконатися не тільки в тому, що вони повідомляють клієнтам цінність продуктів або послуг, але також і в тому, що продукт прибуде вчасно та відповідатиме їхнім очікуванням ціни» - зазначила Теодора.
     Наступним доповідав аспірант кафедри фінансів другого року навчання Руслан Воробей. Тема доповіді «Assessment of Ukrainian agro – industrial companies’ financial stability» дала можливість доповідачу розкрити оцінку фінансової стійкості вітчизняних агропромислових компаній в умовах значних економіко - політичних, військових викликів, порушення ланцюгів поставок та загальної невизначеності та провести комплексні розрахунки показників фінансової стійкості великих агропромислових компаній України, моніторинг їх еволюції, а також порівняти з еталонними значеннями. В ході свого виступу аспірант дійшовши висновку, що у жодній із компаній вибірки немає ситуації, коли всі досліджувані показники знаходяться в межах орієнтовних значень, що сигналізує про необхідність постійного моніторингу та відстеження динаміки показників для своєчасного реагування на існуючі виклики.
      Порушила важливе питання тіньової економіки по темі свого наукового дослідження «Вплив тіньової економіки на фінансову безпеку держави» - Світлана Войцехівська, аспірантка кафедри фінансів другого року навчання. У своїй доповіді аспірантка розглянула особливості та закономірності тіньової економіки у світі а також тенденції розвитку та фактори що її спонукають, провела детальний аналіз розмірів тіньової економіки у світі та запропонувала дієві механізми боротьба з тіньовим сектором економіки в ЄС.
      Також в роботі конференції взяли участь аспіранти кафедри фінансів першого року навчання та опублікували свої тези доповідей в науковому збірнику.
 
 
      Дві години надзвичайно плідної роботи пролетіли і ще раз довели кожному, що і викладачі і молоді науковці - на своєму місці. Тримають свій, науковий фронт робіт, підтримуючи таким чином економіку і наукову спільноту країни та світу.
 
Світлана Войцехівська,
аспірант кафедри фінансів
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook