Зустріч з начальником відділу двостороннього співробітництва Управління європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій

7 вересня 2022 року

На кафедрі міжнародних відносин і суспільних наук Національного університету біоресурсів і природокористування України в онлайн форматі відбулась зустріч з начальником відділу двостороннього співробітництва Управління європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій, кандидатом політичних наук і нашим стейкхолдером Мар’яною Зіновіївною Мурашкіною.
Предметом розмови стали питання подальшої співпраці колективу кафедри міжнародних відносин і суспільних наук із потенційними працедавцями під час навчання магістрів у сфері міжнародних відносин та обговорення освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» галузі знань 29 «Міжнародні відносини» у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
Мар’яна Зіновіївна наголосила, що Україна потребує фахівців, які б не лише розуміли зміни, що відбуваються у світі, а й могли на них реагувати та прогнозувати майбутні дії, які торкатимуться політичної, безпекової, економічної, інформаційної та інших сфер. Тому підготовка фахівців-міжнародників за освітньою програмою «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» другого (магістерського) рівня вищої освіти у Національному університеті біоресурсів і природокористування України є на часі.
Воєнний конфлікт не зняв, а навпаки, загострив проблему боротьби з ворожою пропагандою, маніпулятивними технологіями, з одного боку, та актуалізував необхідність формування власного інформаційного порядку денного, спрямованого на зовнішні аудиторії з метою залучення максимальної підтримки міжнародного співтовариства, без якої наша боротьба не матиме успіху. У зв’язку з цим, пропонуємо підсилити блок дисциплін, що стосуються формування комунікативних компетентностей міжнародників темами з відповідної проблематики. Звернути увагу на проблему інформаційної війни та засобів протидії їй.
Шановна стейхолдер також зазначила, що освітня програма орієнтована на формування у студентів - майбутніх фахівців, як теоретичних, так і практичних знань та навичок щодо розуміння тенденцій міжнародних відносин. Безперечним позитивом програми є вивчення студентами двох іноземних мов, що підвищує можливості випускників бути конкурентними на ринку праці та володінні та донесенні інформації, яка представлена іншими мовами.
Підсумовуючи свій виступ, Мар’яна Зіновіївна дала схвальну характеристику освітній програмі «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та рекомендувала її до реалізації у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
Учасники зустрічі подякували гості за слушні пропозиції та схвальну характеристику освітній програмі.

 

 

 

 

Вікторія Хвіст,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook