На факультеті екології і сталого розвитку пройшов «Тиждень науки»

9 листопада 2014 року

      3-7 листопада на факультеті екології і сталого розвитку пройшов «Тиждень науки», приурочений до Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку. І розпочався він науково-практичним семінаром «Сучасні напрямки екологічних досліджень: проблеми та перспективи», участь в якому взяли науково-педагогічні працівники кафедри екології агросфери та екологічного контролю і студенти 2-4 курсів факультету. Під час семінару розглядалися актуальні питання поєднання спільних наукових досліджень у галузі екології та охорони навколишнього середовища, впровадження інновацій у сфері дослідницької діяльності, застосування інноваційних підходів до організації екологічних досліджень тощо.
     4 листопада — «День самоврядування» на факультеті. Тож обов’язки декана виконувала студентка 3 курсу Катерина Шишанова, заступника декана з навчально-практичної роботи — магістранта Олена Епельбойм, а заступника декана з культурно-виховної роботи — третьокурсниця Яна Буряк. У ролі завідувачів кафедр відчули себе студенти 4 курсу Віктор Майорко, Дмитро Моношин та інші.

     
 

     Також цього ж дня команди ННІ рослинництва, екології і біотехнологій зіграли у брейн-ринг. Першість здобули ті, хто проявив високі інтелектуальні здібності, кмітливість, спритність та професіоналізм, — студенти факультету екології і сталого розвитку Сергій Гайовий, Олена Епельбойм, Анастасія Скокова, Анна Ситюк, Владислав Дудар.


 

     Вагомою подією цього тижня був науково-практичний семінар-воркшоп «Заповідники України. Моніторинг порушень заповідного режиму». І провели його видатні діячі у галузі моніторингу природно-заповідного режиму України, зокрема координатор Київського еколого-культурного центру Іван Парнікоза, командир дружинно-охоронної бригади «Зубр» Павло Швидун, волонтер Київського еколого-натуралістичного центру Антон Паламарчук. Під час воркшопу розглянуто актуальні питання моніторингу природно-заповідних територій, порушення їх режиму, проблеми заповідників і загрози для них, програму розвитку українських природних заповідників та інше. 

     

    


    

      Не менш насиченим видався день 6 листопада. Саме тоді проходив благодійний ярмарок «Допоможемо разом», приурочений до Міжнародного дня запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів. В акції взяли участь студенти всіх груп факультету екології і сталого розвитку. Ними було приготовлено різноманітні смачні страви, які кожен міг покуштувати за символічну плату, а також вироблені власноруч сувеніри. Також під час ярмарки проходила безпрограшна лотерея.

      
 

    

     


     Заключним у «Тижні науки» став екологічний квест «За життя в чистому довкіллі» 7 листопада між студентами 1 курсу. Перемогу у ньому здобула команда 1 курсу 3 групи «СУПЕР — ТРІО» у складі Тетяни Лазаревої, Аліни Семко, Сергія Рибака. Диплом ІІ ступеня отримала ще одна команда команда першокурсників — «ДРАКОН» (Андрій Андрусенко, Іван Волкогон, Яна Седляр, Дар’я Ковальова). Третіми виявилися Вероніка Степанюк, Дмитро Метелиця, Микола Наконечний, Варвара Мошинська з команди «СОНЕЧКО». Незалежно від зайнятого місця всі учасники екоквесту проявили високі спортивні здібності, наполегливість та рішучість.

    

 Віта Строкаль,
заступник декана факультету екології та сталого розвитку

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook