Дистанційна навчальна практика з дисципліни «Зоологія» для студентів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура»

25 серпня 2022, 18:42

Спостерігай уважно за природою,
і ти все розумітимеш набагато краще
.
Альберт Ейнштейн

     Фінальним етапом 1 року навчання для студентів спеціальності 207 - Водні біоресурси та аквакультура стала навчальна практика, що відбувалася з 11 по 30 липня 2022 р. Вона проводилася під керівництвом доцентів кафедри біології тварин – О.В. Дегтяренко та І.С. Митяя. За 3 тижні студенти-першокурсники поглибили свої загальні знання з дисципліни «Зоологія» та виробили практичні навички з відбору різноманітних груп тварин та їх визначення. Перший рік навчання, всупереч усім перешкодам, був для нас яскравим і цікавим.

    Попри складну ситуацію в країні, практика відбулася на високому науковому рівні. Зоологічна практика була проведена в он-лайн форматі, студенти отримували завдання на платформі «Elearn НУБіП» й зустрічалися з викладачем в додатку «Cisco Webex».

     На он-лайн конференціях студенти поглиблювали теоретичну частину знань, ділилися враженнями й задавали питання щодо індивідуальних завдань. Зокрема, однією з важливих та цікавих тем на конференції була «Молюски наших водойм». Викладач О. Дегтяренко продемонструвала власну колекцію молюсків, на основі якої детально ознайомила слухачів із основними класами, особливостями будови та екології різних видів. Також, студентам була продемонстрована методика визначення віку на типових представниках прісноводних молюсків.


 

    Для проведення навчальної практики студенти обирали безпечні ділянки поблизу свого місцезнаходження, на яких могли вільно відбирати та вивчати зоологічний матеріал. Таким чином, відбір водних безхребетних та хребетних проводився на власне вибраних водоймах, а наземних хребетних та безхребетних студенти відбирали поблизу водойми та, за можливості, в лісонасадженнях.


   Під час зоологічної практики розглядали багато інших складних і цікавих тем, які є важливими для майбутнього студентів. Наприклад, методи визначення віку тварин, зокрема риб, та методика виготовлення колекції комах тощо.

В ході виконання поставлених завдань, студенти відчули себе вченими-натуралістами, адже змогли дослідити природу власного краю, вивчити її представників та ознайомитися з їх будовою й ролями в екосистемі. Вони вели власні електронні щоденники, де зазначали поденно виконану роботу.

    На останньому тижні настав час підбивати підсумки. Тож, студенти взялися до оформлення своїх звітів. На захисті звітів в режимі он-лайн, студенти продемонстрували свої теоретичні знання та результати своєї праці, поділилися власними враженнями від виконаної роботи. Після чого, на гарній ноті завершили свій перший навчальний рік.

Продовжуємо працювати на майбутнє нашої країни.
Ми переможемо!
Слава Україні!

Сергій Коробко
студент 1 курсу 1 групи,
спеціальність «Водні біоресурси та
аквакультура»
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook