Юрій Булавінцев: «Обираю спеціальність Водні біоресурси та аквакультура, щоб у майбутньому започаткувати високотехнологічну аквакультурну ферму»

18 серпня 2022 року
   Із сьогоднішнім нашим респондентом, Юрієм, ми познайомилися ще у 2019 році, коли він, разом із іншими учнями, був слухачем літньої біологічної школи, що проводилася викладачами кафедри аквакультури факультету тваринництва та водних біоресурсів.
  • Добрий день, Юрій! Розкажіть в кількох словах про себе.

— Добрий день! Мене звати Юрій Булавінцев. Я народився і виріс у рідному місті Києві. З дитинства цікавлюсь багатьма речами, але найближче до душі мені комп’ютери, біологія та автомобілі, що і хочу поєднати в майбутньому.

  • Звідки Ви дізналися про Національний університет біоресурсів і природокористування України? Що мотивувало Вас обрати його для отримання вищої освіти?

— Після закінчення молодшої школи я зрозумів, що хочу навчатися у закладі із профільним навчанням. Склав всі іспити і поступив у ліцей «Наукова зміна», обравши хімічно-біологічний клас. Саме там від свого вчителя біології я дізнався про НУБіП України та літню біологічну школу, яку організовували його викладачі.
   Тоді мені дуже сподобалась програма літньої школи, було дуже багато нових для мене, цікавих та пізнавальних матеріалів, а також екскурсій. А ще мені дуже припала до душі та атмосфера та тепло викладачів, які ділились досвідом зі мною та моїми однокласниками. Саме після курсу літньої школи я зрозумів, що у цьому університеті працюють кваліфіковані спеціалісти, а тому після закінчення ліцею я хочу обрати цей заклад для подальшого навчання та здобуття вищої освіти.

  • Чого очікуєте від навчання в НУБіП України на факультеті тваринництва та водних біоресурсів?

— Я хочу займатися виробництвом сільськогосподарської продукції, у тому числі тваринництвом та аквакультурою. Це цікава тема для мене. І хотів би протягом навчання спробувати відвідати та отримати досвід таких підприємств за кордоном у різних країнах, але саме тих, де є високий контроль якості продукції. На мій погляд цей напрям сільського господарства дозволить забезпечувати населення нашої країни корисною їжею у достатньому обсязі та дозволить нам експортувати її. Також протягом навчання хочу познайомитися із людьми, які стануть вірними друзями на все життя.

  • Про що мрієте після закінчення навчання? Які плани на майбутнє?

— Я мрію, щоб після отримання вищої освіти, мені, як висококласному молодому спеціалісту надійшло 5-6 пропозицій від роботодавців на профільну роботу з високою заробітною платою. Звісно, дуже б хотілося, щоб в подальшому я зміг самореалізуватися та працювати за тим напрямом, який зараз обираю для навчання. І було б чудово, якби я спромігся в майбутньому створити власну високотехнологічну компанію у сільському господарстві, зокрема у аквакультурі, щоб працювати на відродження потужності економіки України.

Розмову провела Ірина Кононенко,
доцент кафедри аквакультури

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook