Колектив факультету ветеринарної медицини схвалив завдання на 2022-2023 н.р.

12 серпня 2022 року
ФВМ НУБіП України
   12 серпня 2022 р. у змішаному форматі відбулась конференція трудового колективу факультету ветеринарної медицини щодо організації освітнього процесу в умовах воєнного стану та завдань на 2022 2023 н.р.

   Колектив факультету виконує усі покладені на нього університетом функції в умовах воєнного стану, працює творчо і наполегливо, продовжує динамічний розвиток, реалізуючи стратегічну мету і завдання, визначені Законом України «Про вищу освіту», закріплені в Статуті університету та програмі розвитку «Голосіївська ініціатива 2025».

   На початку засідання проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша від імені ректорату та колективу факультету ветеринарної медицини привітав професора кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Володимира Духницького з отриманням почесного звання «Заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України».

   Заступник декана Сергій Деркач у своєму виступі зупинився на особливостях організації освітнього процесу в умовах воєнного стану у першому семестрі 2022-2023н.р. Зокрема, освітній процес на факультеті розпочинається з 15 серпня 2022 року з поступовим поетапним входженням до реалізації очного навчання здобувачів вищої освіти у змішаному очно-дистанційному форматі в умовах воєнного стану та карантинних обмежень згідно розробленого та затвердженого графіку. Акцентував увагу членів колективу на неухильному дотримані правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та санітарно-епідеміологічних норм у навчальних приміщеннях і на території факультету. Виконувати доброчесно свої посадові обов’язки та забезпечити на високому рівні проведення освітнього процесу.

   Декан факультету Микола Цвіліховський зупинився на основних завданнях та викликах, які стоять перед факультетом. Зокрема, надалі поліпшувати якість освітнього і науково-інноваційного процесів в умовах воєнного стану, забезпечувати конкуренто-спроможність випускників, сприяти самовдосконаленню, росту професіоналізму кожного науково-педагогічного працівника, вченого, співробітника.
   Науково-педагогічні працівники факультету мають вести активну перебудову освітнього і наукового процесів відповідно до вимог воєнного стану, здійснювати кроки, спрямовані на реалізацію програми «Голосіївська ініціатива – 2025» і динамічний розвитку факультету, посилювати зв’язки із виробництвом і бізнесом; суворо дотримуватись вимог стандартів вищої освіти спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», формуючи та реалізуючи освітні програми під час аудиторного та дистанційного навчання здобувачів вищої освіти.

   У своїй доповіді декан зосередив увагу на динаміці подачі заяв від вступників, пошуку нових, більш ефективних методів профорієнтації. Основне завдання колективу сьогодні організоване проведення вступної кампанії – 2022 і забезпечення виконання держзамовлення.
   Одне з важливих завдань, яке стоїть перед колективом факультету у 2022-2023 н.р. – підготовка і успішне проведення акредитації освітніх програм «Ветеринарна медицина» і «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» освітнього ступеня «Магістр», подання заявки для проходження факультетом Європейської акредитації відповідно до Європейської системи оцінки ветеринарної підготовки (ESEVT).

   Вченими факультету слід активізувати публікаційну активність з дотриманням принципів академічної доброчесності; забезпечити постійне подання якісних статей до фахового журналу «Ukrainian journal of Veterinary Sciences», що дасть можливість внесення його до наукометричних баз Scopus і Web of Science. Спрямувати діяльність співробітників кафедр на пошук та здобуття Міжнародних наукових грантів, активну участь у тренінгах-семінарах, стажування в наукових Центрах розвинутих країн.
   Важливим питанням є забезпечення реалізації україно-китайського проєкту НУБіП України та с./г. університету Кінгдао з підготовки студентів з Китаю за спеціальністю «Ветеринарна медицина» ОС «Бакалавр», який стартує з 1 вересня 2022 р.

   Одним з важливих наукових заходів є організація і проведення Міжнародних науково-практичних конференції, семінарів, тематичних круглих столів і майстер-класів приурочених до 100-річного ювілею кафедр факультету: ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька, епізоотології, мікробіології і вірусології, терапії і клінічної діагностики і фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії.
   І на кінець своєї доповіді, декан відмітив стратегічні завдання факультету у сфері освітньо-наукового міжнародного співробітництва: інтеграція в світовий освітньо-науковий та інноваційний простір на основі розвитку співробітництва з провідними міжнародними освітніми і науковими установами; впровадження розробок вчених факультету в Україні і на міжнародному ринку інтелектуальної власності і виконання міжнародних стандартів з акредитації ОП і ОНП факультету Європейською асоціацією закладів ветеринарної освіти (EAEVE).

   Проректор університету Сергій Кваша відзначив потужність колективу факультету, його функцію в державі. Факультет ставить перед собою правильні цілі і завдання, а керівництво університету буде лише допомагати в їх реалізації. На факультеті є в кого навчатися, є на чому навчатися і є кому навчатися. Побажав усім гарного навчального року і перемоги.

   В обговоренні також взяли участь завідувачі кафедр факультету Олександр Вальчук, Олег Мельник, Віктор Томчук, Микола Малюк, професори Ольга Якубчак, Володимир Костюк, Валерій Ушкалов, староста 8 групи 2 курсу Анастасія Лобас та директор НДІ здоров’я тварин Сергій Голопура, які схвалили доповіді виступаючих і відзначили, що підготовка висококваліфікованого фахівця в галузі «Ветеринарна медицина» можлива лише за очної форми навчання.

 

 

 

 

   У проєкті рішення Конференції відзначається, що важливим завданням колективу факультету нині є забезпечення максимально сприятливих умов навчання для здобувачів вищої освіти, які зі зброєю в руках стали на захист України, перебувають на тимчасово окупованих чи особливо небезпечних територіях або є переміщеними особами (надання індивідуальних графіків навчання, дистанційного доступу до навчальних занять тощо).

 

 

   Нинішній етап у житті факультету потребує, як ніколи, консолідації позицій, свідомої дисципліни працівників усіх структурних підрозділів, студентської організації, науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти.

Усім міцного здоров’я і мирного неба над головою.
Ми переможемо!
Слава Україні!

Сергій Деркач, Юрій Жук, Тарас Савчук,
заступники декана

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook