Абітурієнтки Валерія Тарасенко та Анастасія Джулакаєва «проінспектували» навчально-матеріально базу спеціальності «Соціальна робота» і вже мріють розпочати навчання, бажано – очне!

9 серпня 2022 року
У цьому році все особливе – і умови прийому, і вступники, і форми профорієнтаційного залучення абітурієнтів на спеціальності НУБіП. Воєнний час диктує нові алгоритми роботи з майбутніми студентами.
Йдеться не тільки про їхню чисельність, адже у зв’язку з небезпекою для життя багато випускників шкіл подались здобувати вищу освіту до спокійних західних регіонів та закордонних вузів.
Сьогоднішні вступники принципово інші за якістю. Багато хто з них пережив страшні моменти. Напевне, тому зріс попит на спеціальності гуманітарного профілю, які готують фахівців, здатних забезпечити якісну комунікацію та соціально-психологічну підтримку як постраждалим в кризових ситуаціях так і самодопомогу, аби самим вміти зберегти життєвий ресурс.
А ще вони особливо прагнуть бути почутими і гідно оціненими своїми потенційними викладачами, продемонструвати всі свої здібності при першому ж знайомстві та знайти місце навчання, де всі їхні таланти будуть розкриті.
Саме такими є випускниці одинадцятого класу – абітурієнтки спеціальності «Соціальна робота» Валерія Тарасенко та Анастасія Джулакаєва
 
Валерія приїхала до нас із Полтавської області, Анастасія – з Сумської.
Обґрунтовуючи своє бажання навчатись саме на кафедрі соціальної роботи та реабілітації, Валерія розповіла нам таке: «Я завжди хотіла бути корисною. Можливо, ця фраза прозвучить дещо банально, але я хочу змінити життя людей на краще. НУБіП став ідеальним варіантом для втілення цієї мети, адже досвідченість і професійність викладачів, а також велика кількість можливостей для самореалізації створили чи не найкращу базу для освіти.
На мою думку, сьогодні дуже мало уваги приділяється психологічним проблемам у сім’ї і є великий попит на таких фахівців. Від навчання я хочу отримати задоволення, адже нам повинно подобатися те, чим ми займаємося.
 Я хочу розвинути в собі сміливість і рішучість йти вперед, навчитися спрямовувати свою енергію та можливості в потрібне русло.
Наразі я беру участь у благодійних концертах «З вірою у перемогу», кошти з яких призначені для потреб ЗСУ. Очікую, також, студентського життя, наповненого новими та цікавими знайомствами та веселими буднями».
Анастасія хоче вивчати реабілітаційну психологію та управління соціальними проєктами. Тривалий час вона навчалась в ансамблі спортивного бального танцю «Мон-Руа», а також у школі мистецтв на хореографічно-художньому відділені, де оволоділа програмою по класу класичного танцю. Брала участь у змаганнях та фестивалях, має низку особистих досягнень – перемоги та участь у творчих конкурсах «Дебют-Парад, 2016»; «Різдвяний Київ», 2017 рік; «Art Весна», 2018 рік; «Samocvity» 2019 рік, Польща.
Анастасію в соціальній роботі цікавить такий напрям, як арт-терапія, адже в майбутньому вона мріє відкрити власний центр розвитку дітей та молоді.
Запрошуючи цих обдарованих дівчат навчатись на кафедрі соціальної роботи та реабілітації, Ірина Сопівник знайшла індивідуальний підхід до кожної із них. Ірина Віталіївна запропонувала абітурієнткам ознайомчу екскурсію навчально-матеріально базою НУБіП та, зокрема, спеціальності «Соціальна робота». 
 Наші майбутні студентки мали змогу насолодитись прогулянкою Ботанічним садом НУБіП, зайти в найкращі аудиторії третього (адміністративно-навчального) корпусу, відчути себе як у святковій, так і в робочій обстановці, сидячи в зручних м’яких кріслах та приміряючись, як це стояти за трибуною та робити доповідь на таку величезну залу, як, наприклад, аудиторії 309, 128, 201, 301.
 
А ще, зважаючи на бажання Валерії та Анастасії розвинути свої творчі таланти під час навчання, їх запросили до актової зали, на кафедру культурології і навіть організували міні-прослуховування педагогами-митцями кафедри.
 
Слід зазначити, що абсолютно у всіх абітурієнтів, які приходять подавати документи на кафедру соціальної роботи та реабілітації, є чудова нагода ознайомитись з доволі інформаційним слайд-шоу, яке постійно демонструє на комп’ютерному моніторі найкращі моменти очного навчання сьогоднішніх бакалаврів кафедри.
Переваг такого очного навчання є чимало. Це і цікава практика на різноманітних базах, і заняття в сучасних обладнаних лабораторіях, і виступи на вокальних конкурсах (наприклад, «Пісня першокурсника»), і спілкування під час гостьових лекцій із найкращими фахівцями галузі та відомими на всю Україну людьми, і ігротека з дітьми в соціально-психологічному центрі, і відвідування інших кафедр під час проведення бінарних занять (наприклад, лабораторії конярства та бджільництва), це й нестандартні заняття просто неба в аудиторіях ботанічного саду.
 
Це, врешті решт, невичерпні можливості виховної роботи – від відвідування музеїв столиці до прогулянок її історичними місцями. Це й можливість зустріти в стінах НУБіП справжнього арабського шейху, й відвідування занять в різноманітних гуртках, й всілякі спортивні змагання, й просто радість зустрічі з однокурсниками і викладачами – просто так, коли приємно побачити «старих добрих» знайомих і розділити з ними час і простір.

 
 
 
 
Власне, весь цей вир подій та емоцій і зветься студентським життям! І воно вже не за горами для наших вступників. Адже, як кажуть, краще один раз побачити… Це не може не залишити яскравих вражень та не вплинути на рішення навчатись саме тут.
 
Альона АЛЬТАНОВА,
старший викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook