Студенти-механіки Анастасія Браженко та Максим Гречуха з нетерпінням очікують виходу на очне навчання

3 серпня 2022 року
     Механіко-технологічний факультет, як і більшість факультетів Університету готується до початку нового навчального року, який для студентів другого та третього курсів розпочнеться вже 15 серпня в очному форматі. За результатами опитування студентської організації більшість студентів факультету підтримують та очікують вихід на очне навчання. Сьогодні своїми думками щодо початку навчального року діляться студенти другого курсу спеціальності «Агроінженерія» Анастасія Браженко та Максим Гречуха. Далі – пряма мова.
 
     Анастасія Браженко, студентка другого курсу, староста групи АІ 2103:
     — Студенти моєї групи та я особисто з нетерпінням очікуємо виходу на очне навчання. За ці півроку, які ми не бачились, ми дуже скучили за друзями, за викладачами, за нашим Університетом.
     Вважаю, що потрібно бути налаштованим на конструктив. Немає приводу розводити паніку в соціальних мережах, поширювати негативну інформацію, незрозумілі фейки та цифри. Я знаю думки студентів моєї групи, більшість – за очне навчання!
     Вважаю, що все буде добре. Звісно, питання безпеки зараз дуже важливе. Але в нашому корпусі та гуртожитках є обладнані сховища. На мою думку, Київ зараз – найбільш безпечне місце в Україні, захищене системами протиповітряної оборони.
     Також вважаю, що навчання у дві зміни – доречна і гарна ідея! І щодо зручності, і щодо безпеки. На загальних зборах студентів факультету обговорили графік навчання, розклад, поселення у гуртожиток. В нашій групі є студенти, що разом з батьками перебувають за кордоном. Звісно, більшість тих, хто перебуває за кордоном прагне повернутися в Україну, але зараз такі студенти зможуть навчатися за індивідуальними графіками дистанційно за допомогою навчального порталу.
     З нетерпінням очікую 11 серпня – дати поселення у гуртожиток, зустрічі з друзями, початку навчання, справжнього студентського життя. Все буде добре, до зустрічі в Університеті!
 
 
     Максим Гречуха, студент другого курсу, староста групи АІ 2102:
     — Як студент, який мріє про неймовірне студентське життя, новина про вихід на очне навчання, попри всі складності, для мене стала максимально радісною.
     Події після 24-го лютого зблизили мою групу навіть дистанційно. Від постійних переживань один за одного, до простих жартів, без яких ніяк. А розуміти, що уже через декілька днів я їх майже всіх зустріну, не дає мені жодних емоцій окрім позитивних.
   Вважаю, вихід на очне навчання є правильним рішенням зі сторони керівництва університету. Це дає можливість жити звичайним життям під час війни, а не просто сидіти вдома і чекати, що щось зміниться.
     Викликати студентів на очне навчання під час війни – це велика відповідальність. Але розібравшись в ситуації, дізнавшись інформацію від деканату та ректорату, я зрозумів, що довгоочікуваний, для мене, вихід на очне можливий лише за таких умов, які прийняли керівництво університету, це позмінне навчання в корпусах, та змішана форма навчання на різних курсах студентства. На мою думку, від деканату залишається тільки спокійно поговорити з людьми які, можливо, бояться жити в Києві, та роз’яснити, що ситуація в столиці не настільки критична, порівнюючи з першим місяцем ведення бойових дій росії проти України.

     Тому від себе хочу подякувати тим хто ухвалив це рішення, та побажати всім мирного неба над головою, та скорішого закінчення війни. І я вірю, що Все буде Україна. Слава Україні! 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook