Студентка НУБіП Ірина Пархомчук навчила соціального робота Zenbo надавати психологічну підтримку!

1 серпня 2022 року
   Ірина Пархомчук – студентка Національного університету біоресурсів і природокористування України НУБіП / NULES. Вона – одна з 60 українців, які проходять літнє стажування у Канаді за програмою Mitacs Globalink Research Internship.

     На початку війни, перебуваючи в Києві і ховаючись від ворожих снарядів у бомбосховищі, Ірина зрозуміла, наскільки потужними можуть бути технології у допомозі людям в подоланні психологічних проблем, ментальних травм та ПТСР. І під час стажування в Ontario Tech University створила додаток для соціального робота Zenbo, щоб він міг допомагати людям як терапевтичний компаньйон.

     Маленький робот Zenbo – розробка компанії Asus, інтерактивний робот зі штучним інтелектом та великою кількістю функцій сприйняття та пізнання. Програма Ірини Пархомчук додала йому можливостей для психологічної допомоги: робот показує на екрані зображення та програє мелодії, здатні заспокоїти людину, пропонує зробити медитацію й дихальні вправи.

    «Я щиро захоплююся психологією й подумала, що роботи можуть допомогти людям із психічними захворюваннями та покращити психічне здоров’я», – сказала українська програмістка для CBC. У подальших планах дівчини – створити схожий додаток для ноутбуків і мобільних пристроїв та продовжувати дослідження, як можна використовувати технології для покращення психічного здоров’я. 

За матеріалами reactor.ua

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook