Випускники Київського коледжу міського господарства Владислав Якубовський і Ярослав Соломенко: «Автоматизація та роботизація виробництва – наш шлях у майбутнє!»

31 липня 2022 року
  • Хлопці, радий вас бачити. Звідки ви до нас приїхали?

Ярослав: Я живу в Оболонському районі м. Києва.
Владислав: Я з Київської області, місто Бровари. Ми завершуємо своє навчання у Київському фаховому коледжі міського господарства Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського.

  • У коледжі, ви навчалися за якою спеціальністю?

Ярослав: Ми навчалися в коледжі за спеціальністю 141 – «Електротехніка, електроенергетика і електромеханіка», але продовжити навчання хочемо на бакалавраті за спеціальністю 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

  • Чому обираєте саме цю спеціальність?

Владислав: Найвищі оцінки я здобув з математики та електротехніки. Переконаний, що ці навчальні дисципліни допомогли мені змінити себе на краще та підготували до навчання в університеті. Автоматизація і робототехніка мене цікавлять найбільше, я це вивчаю не лише в межах коледжу, але й самостійно – читаю книжки та передивляюсь безкоштовні онлайн-курси на платформі youtube і на вебсайтах.

Владислав на зайнятті з електротехніки у коледжі

Ярослав: Найбільш цікавили такі предмети як математика, електротехніка, графіка і автоматика, мені їх було легко розуміти тому впевнений, що маю гарні перспективи для розвитку себе як фахівця із автоматизації. Розпочав цікавитись цим напрямом близько двох років тому, коли в нас нарешті розпочалось навчання за фаховими дисциплінами.

Ярослав в навчальній аудиторії коледжу

  • Звідки дізналися про наш університет і кафедру?

Ярослав: Я дізнався про НУБіП від мого викладача Анатолія Ілліча Кондратьєва, який в ході навчання зацікавив студентів коледжу в цій спеціальності. Саме Анатолій Ілліч вперше розповів нам про ваш університет і кафедру.
Владислав: Також до нас приїздив Володимир Михайлович Решетюк, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем НУБіП. Він розповів, що ваш університет займає одне з перших місць серед закладів вищої освіти нашої країни в міжнародних рейтингах, має тісні зв‘язки з іноземними університетами, такими як Варшавський університет наук про життя (Польща), Берлінський університет імені Гумбольдта (Німеччина).

Владислав в бібліотеці коледжу

  • Чи були ви раніше на днях відкритих дверей у нашому університеті? Яке враження в цілому від університету та навчальних аудиторій?

Владислав: Ні, сьогодні ми вперше в університеті. Планували провести бесіду дистанційно в Zoom, але вирішили приїхати і подивитись своїми очима. Дуже вражають масштаби – величезна благоустроєна територія та нескінчена кількість корпусів.
Ярослав: Ми побачили лабораторії з автоматизації, робототехніки, комп’ютерно-інтегрованих і хмарних технологій. Вони оснащені сучасними приладами Schneider Electric, Raspberry, Owen, Arduino та інших світових виробників. Нам продемонстрували, як можна дистанційно керувати технологічними процесами зі смартфону. Якщо б ми знали, що буде така цікава екскурсія, то запросили б більше однокурсників.

  • Розкажіть про себе, чим захоплюєтесь, в чому досягли успіхів? Чи займаєтесь спортом?

Владислав: У коледжі я намагався зробити свій внесок в його діяльність, брав участь у декількох заходах, таких як міська олімпіада з математики, вона проводилася в Київському коледжі зв’язку. Мене обрали відповідальним за організацію календарних свят до студентської ради коледжу. Відвідую спортивний зал, граю в великий теніс, займаюся музикою на гітарі.

Ярослав: Я також відвідую спортзал, займаюсь любительською стрільбою із лука, походами із металошукачем, цікавлюсь головоломками складного рівня.

  • Дякую за цікаву розмову. Бажаю вам успішно скласти вступні іспити, стати нашими студентами і до зустрічі на парах.

Дякуємо!

Бесіду провів Микола Кіктєв,
доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем
ім. акад. І.І. Мартиненка

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook