Тамара Романчук: Хочеться озеленювати та відбудовувати нашу країну, тому обираю спеціальність «Садово-паркове господарство»

28 липня 2022 року
     Сьогоднішня співрозмовниця - випускниця 2021 року бакалаврського рівня вищої освіти за спеціальністю 206 «Садово-паркове господарство» Тамара Романчук. Щира, відкрита особистість, із своїм світоглядом і вподобаннями.

  • Добрий день, Тамаро! Розкажіть трохи про себе: звідки Ви, де проживаєте; що вплинуло на вибір професії?

     — Добрий день, я з Рівненщини, зараз проживаю в Києві. З дитинства мріяла жити саме в цьому місті. Завжди здавалося, що тут багато можливостей.
     Ще з шкільних років я дуже любила доглядати за рослинами. Згодом дізналась про напрямок «Садово-паркове господарство», детальніше вивчила інформацію щодо нього і загорілась бажанням здобути освіту за цим фахом. Вважаю свою професію актуальною та затребуваною на ринку праці.

  • Чим саме зацікавив наш університет?

     — Мені відомо, що НУБіП України є одним із провідних вищих закладів освіти в нашій країні. Вражає надзвичайно високий рейтинг Університету та можливість навчання за програмою з подвійним дипломом. Викладачі досвідчені спеціалісти своєї справи. З впевненістю можу сказати, що це те місце, де можна отримати чудову перспективу на майбутнє.

  • Що очікуєте від навчання в магістратурі?

     — Під час навчання на бакалавраті зрозуміла, що цікаво розвиватись саме в напрямку «проектування ландшафтних об‘єктів». Вважаю, що магістерська освіта в НУБіП України допоможе на високому рівні оволодіти сучасними технологіями проектування та отримати професійні практичні навички.

  • Чому була присвячена Ваша дипломна робота та чи плануєте продовження цієї тематики на ОС Магістр?

     — Метою бакалаврської кваліфікаційної роботи було надання проектних пропозицій щодо благоустрою території моєї рідної школи, які були передані керівництву закладу. Для написання магістерської роботи планую продовжити вивчення аспектів ландшафтного проектування, але працювати з іншим садово-парковим об‘єктом. Хочу розвивати вміння бачити красу у простих речах, креативити, отримувати естетичне задоволення від обраного фаху.

  • Тамаро, Ви досить креативна особистість. Розкажіть про свої уподобання та інтереси поза професією.

     — У вільний час дуже люблю готувати. Особливо зараз, коли наша країна переживає такі страшні події, приготування їжі це наче відрада для душі. Нещодавно захопилась випічкою хліба на житній заквасці. Для мене рослини і робота з тістом - найкраще заспокійливе.

 

  • Чим плануєте займатись після закінчення університету, можливо вже є досвід роботи за фахом?

     — Після закінчення університету маю за мету успішно розвиватись у ролі ландшафтного дизайнера, а, можливо, навіть заснувати власну справу, пов‘язану з цією спеціальністю.
     Не планую виїзд за кордон, хочеться озеленювати та відбудовувати нашу країну!

  • Дякуємо, Тамаро, за приємну розмову! Бажаємо вдало скласти вступний фаховий іспит і чекаємо на освітньому ступені Магістр спеціальності «Садово-паркове господарство» для подальшого втілення професійних мрій!


Розмову вела доцент кафедри
ландшафтної архітектури та фітодизайну
Вікторія Міндер

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook