У студентів факультету землевпорядкування активно проходять літні геодезичні практики

28 липня 2022 року
     Якісна практична підготовка є надважливою при опануванні професії геодезиста та землевпорядника. Саме тому, починаючи вже з першого курсу, студенти факультету землевпорядкування вчаться працювати із сучасними геодезичними приладами і обладнанням.
     Тож, другий тиждень літніх геодезичних практик з навчальних дисциплін «Топографія» та «Геодезія» проходить відповідно до затверджених програм. 194 студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» із 9 академічних груп активно продовжують закріплювати теоретичні знання, набуті протягом навчального року. Трудові будні дуже насичені та активні, роботи вистачає. Другокурсники ж мають вже позитивний досвід. Адже у червні в гібридному форматі у них проходила навчальна практика з «Електронних геодезичних приладів» (https://nubip.edu.ua/node/110524), а рік тому у Дзвінковому вони вже опановували топографо-геодезичні навички. Цього року комбінуємо, проводимо практику в очно-дистанційному форматі. Загалом 69 здобувачів з першого-другого курсів виявили бажання бути на практиці очно. Вони отримали завдання від керівників і виконують топографо-геодезичні знімання на території студентського містечка НУБіП України.
 
     Необхідно наголосити, що перед початком навчальної практики декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, а також керівники академічних груп поінформували студентів щодо дій у разі повітряної тривоги, а також наголосили про необхідність дотримання правил охорони праці і техніки безпеки, особливо в умовах воєнного стану. Окрім того, доцентом кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Олександром Єременко проведено відповідний інструктаж з техніки безпеки та охорони праці.
 
     Програмою практики передбачається виконання таких видів робіт: для першого курсу – теодолітне знімання, нівелювання площі по квадратах, тахеометричне знімання та побудова планово-картографічних матеріалів за їх результатами, а також нівелювання траси і побудова її поздовжнього профілю. У другокурсників головні завдання полягають у створенні мережі полігонометрії 1 розряду та висотної мережі нівелювання IV класу. Для успішного виконання поставлених завдань та освоєння нових практичних вмінь та навичок постійно допомагають керівники практики з кафедри геодезії та картографії: професор Іван Опенько, доценти Олексій Жук, Олександр Шевченко, Олена Малашевська, В’ячеслав Богданець та асистент Яніна Степчук.
 
 
     Щодо дистанційної частини, то студенти також отримали завдання від керівників практики під час зустрічі за допомогою електронної платформи Zoom. Наставники завжди готові надати допомогу у разі екстрених ситуацій, тож для консультації чи вирішення проблемних питань студенти комунікують у месенджерах Viber або Telegram.
 

     Нехай в кожного студента збігаються всі контролі, а літня геодезична практика залишить в пам’яті лише позитивні враження та цінні знання!

 
Ольга Пронь,

студентка факультету землевпорядкування 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook