Яворський Віталій: буду вступати на нову освітню програму «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами»

26 липня 2022 року

    Початок 2022-2023 навчального року в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження розпочинається з першого набору вступників на нову освітню програму ОС Бакалавр «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами» спеціальності 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.
    Ми вже відчуваємо підвищену зацікавленість абітурієнтів щодо вступу на цю програму. Майже півсотні випускників коледжів та технікумів зареєструвались в базі вступників інституту та висловили бажання продовжити навчання на новій освітній програмі.
Для більш широкого ознайомлення з особливостями змісту та реалізації нової освітньої програми ОС Бакалавр «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами» пропонуємо інтерв’ю з нашим вступником, випускником Бережанського фахового коледжу Віталієм Яворським.
    Для знайомства, розкажи, будь ласка, про себе.
    Я закінчив дев’ятий клас Вербівської загальноосвітньої школи на Тернопільщині і вступив на навчання до ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України». Одним із моїх улюблених предметів є математика, також цікавлюся українською та зарубіжною літературою.

     Які спеціальності та розглядав, перед тим як обрати майбутню професію?
     Мій дідусь був електриком, лагодив різне обладнання. Тож ще з дитинства, років з п’яти, або шести, граючись я пробував ремонтувати іграшки. Пам’ятаю, щось вдавалось мені відремонтувати.
     Тому, після закінчення школи я розглядав лише електротехнічні спеціальності. Хоча мені радили вступати на комп’ютерну інженерію. Але я точно знав, яким фахом хочу опанувати у майбутньому.
     Які враження справили на тебе проведені нашим інститутом профорієнтаційні заходи та дні відкритих дверей Національного університету біоресурсів і природокористування України?
     Позитивні, все будо дуже інформативно і доступно для сприйняття. Особливо це стосується заходів, які проводились у дистанційному форматі. Можна з будь якого куточку світу взяти участь у вебінарі, послухати і задати питання. Не кожен зможе, особливо у теперішній час, приїхати до Києва.
    Формат вебінару дозволяє комунікувати і чути дискусію учасників з різних питань, про які сам інколи і не думаєш. Наприклад, я дізнався про різні види очного навчання, дуальну освіту в інституті, програму подвійних дипломів і ін.
    Ви бували раніше на території Національного університету біоресурсів і природокористування України? Можливо відвідували студентське містечко?
    На жаль, я не відвідував університет. Але я детально ознайомився з офіційним університету, сторінкою ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Подивися, насамперед, відеоролики, зробив віртуальну екскурсію лабораторіями кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова. Аудиторії та лабораторні стенди мене вразили своєю сучасністю та насиченістю технічними засобами і обладнанням.
    Але, безумовно, дуже хочу на власні очі побачити університетський кампус в Голосіїво.
    Чи є якісь побоювання щодо успішного складання Національного мультипредметного тесту?
    У свій час я готувався до ЗНО, мені здається що НМТ буде скласти простіше. Складність полягає в тому, що не до всіх предметів НМТ я однаково готовий.
    Щодо мотиваційного листа: я відвідав майстер-клас з написання мотиваційного листа у формі вебінару, який організував НУБіП України. Це було дуже корисно.
    Що ти очікуєш від навчання саме за освітньою програмою «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами» спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка?
    Основна мотивація для мене - стати професіоналом у цій сфері сучасної електроенергетики, оволодіти знаннями для працевлаштування у велику енергетичну компанію рівня «Обленерго».
    Важливим є те, що у цій освітній програмі значну частину дисциплін присвячена відновлюваним джерелам енергії. Сьогодні це дуже актуально, адже технології альтернативних стрімко розвиваються і знаходять все більше поширення.

    А чим ти займаєшся у свій вільний час, яке дозвілля тобі до вподоби?
    Здебільшого займаюся спортом.
    Для самонавчання використовую відео-контент YouTube про ремонт електротехніки, комп’ютерів та мобільних телефонів. Мені це дуже цікаво.

Розмову вів Андрій Петренко,
доцент кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook