В університеті розробляється концепція озеленення та благоустрою території

29 жовтня 2014 року
В рамках  виконання програми «Голосіївська ініціатива-2020» в університеті розробляється концепція озеленення та благоустрою території.  
 
За словами директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Петра Лакиди, підхід до ландшафтного впорядкування університетської території повинен бути системним. Адже маємо багато архітектурних приміщень, які носять історичну цінність. Зелені насадження потребують санітарної та формувальної обрізки, а також лікування. Слід завершити паспортизацію вікових дерев – пам’яток історії і природи. Необхідно впорядкувати системи зовнішнього освітлення та інженерного захисту території, стилістику малих архітектурних форм та багато іншого.
 
Перші кроки у цьому напряму вже зроблено. Відповідно до наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка, створено комісії для здійснення передпроектного аналізу та для розробки проектних пропозицій щодо проведення робіт з озеленення та благоустрою території університету. Тож науково-педагогічні працівники ННІ лісового і садово-паркового господарства – члени комісій – розпочали із вивчення законодавчих документів та аналізу теперішнього стану. Як підкреслив Петро Лакида, напрацьовано пропозиції благоустрою та озелененню територій, прилеглих до кожного корпусу та гуртожитків. Для того, щоби втілити все це в життя, необхідною  є геодезична підоснова території університету. Її розробка  закріплена за ННІ земельних ресурсів та правознавства, а нанесення на неї основних комунікацій – за господарськими службами університету.
 
Ольга Наконечна
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook