Історія війни Корсуна Владислава, студента Боярського фахового коледжу НУБіП України, спеціальність «Геодезія та землеустрій».

12 липня 2022 року
    За день до війни….
    Був звичайний день. Усі студенти коледжу були на заняттях і я в тому ж числі. Після закінчення занять всі розійшлись по домівках, а ми з друзями святкували День народження мого сусіда по кімнаті.
    О 05:30 ранку до мене зателефонувала моя мама і повідомила, що почалася війна. Я думав що це сон і мені це приснилось, але буквально через кілька хвилин до нас в кімнату забіг сусід зі криком: «Хлопці, вставайте війна почалася. Харків бомбардують!». Ми спочатку не зрозуміли, а коли подивились на його перелякані очі і тремтячі руки, то зрозуміли, що це не жарти. Я одягнувся і вирішив піти на вулицю. В коридорі гуртожитку я чув, як хтось плакав, був у паніці, не знав що робити і куди бігти. Мама сказала мені, щоб я їхав до дому, але на той момент у мене не було можливості покинути коледж і я вирішив залишитися, з думкою в голові: «Що буде, - те і буде».
    У той зловіщий день, 24 лютого, хто міг, той і виїхав з гуртожитку. А в кого була така сама ситуація, як в мене, той залишився. Ми допомогли обладнати підвал ліжками, там і ночували. В укритті були і сімейні пари з малими дітками, і люди у віці, і нас - декілька студентів.
Ми старались якось підтримати один одного, піднімати настрій, налаштовували себе на позитивні моменти. А десь через пару днів ми поїхали до військкомату аби податися до ТРО (Територіальної оборони). У нас взяли дані і сказали що зателефонують. З даної ситуації ми зрозуміли, що хорошого нічого з цього не буде.
Впродовж кількох днів у нас біля коледжу почали споруджувати блок-пост. Добре все обміркувавши, я вирішив, що теж буду стояти на блок-посту. З часом нам почали видавати зброю, боєкомплект, форму. Всі люди, які стояли зі мною на посту стали на захист свого міста, своєї родини, близьких людей. А також на захист мого коледжу. На посту я познайомився з багатьма людьми, навчився від них дуже багато нового, і навіть знайшов собі дівчину. І ще я збагнув одну річ: «Кожна болюча втрата для бійця – це заклик до помсти. Кожна перемога дає наснагу боротися з підступним ворогом до кінця, заради миру на своїй землі!»
КОРСУН Владислав

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook