Уродженець Донеччини Гліб Огарок: «В НУБiП України буду опановувати цікаву та престижну професію теплоенергетика»

13 липня 2022 року

    Цьогорічний випускник ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України» Гліб Огарок виявив бажання навчатися в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України та опанувати професію інженера-теплоенергетика.

    Глібе, як ти дізнався про цю спеціальність і чому обрав саме цей університет?

    Про нову спеціальність - 144 «Теплоенергетика» у ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України вперше дізнався у коледжі від викладачів, пізніше - під час участі в студентському освітньому акселераторі. Вичерпною інформація була і на численних Днях відкритих дверей університету та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.

    Спеціальність 144 «Теплоенергетика» була обрана після ознайомлення з перспективами, які відкриваються, з отриманими в університеті знаннями. Вважаю, що тут навчання змістовне, практично-орієнтоване та включає проектування, обслуговування, монтаж енергоефективних систем. Є також можливість пройти підготовку у сфері енергетичного обстеження будівель, інженерних мереж та систем, і стати сертифікованим енергоаудитором. Це дуже важливо для майбутнього працевлаштування.

    І все ж таки, що сприяло твоєму вибору?
    У коледжі мені порекомендували навчання в НУБіП України за спеціальністю 144 «Теплоенергетика». Перше спілкування з викладачами кафедри теплоенергетики ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, відбулося ще під час подання заявки на участь у щорічній студентській Всеукраїнській олімпіаді.
    З того часу більш активно став цікавитись інститутом та спеціальностями, за якими здійснюється там підготовка. Також багато часу спілкувався з рідними, дивився пропозиції у цьому напрямку різних ЗВО. І тут важливим для нас стала наявність досить широких зв’язків кафедри теплоенергетики НУБіП України з провідними фірмами, заводами-виробниками енергетичного обладнання, що створює додаткові перспективи.

    Ще на третьому курсі коледжу я зацікавився тематикою енергоефективності. Брав участь у декількох Всеукраїнських студентських науково-практичних конференціях за напрямком «Відновлювальна енергетика, енергоефективність та автоматизація». Вважаю, що розвиток альтернативних джерел енергії, питання енергозбереження та захисту навколишнього середовища - надзвичайно важливі для нашої країни.

     Саме тому, мене привабила професія інженера-теплоенергетика, а мій вибір зупинився на НУБіП!

     Але студентське життя це не тільки неперевне навчання. Які в тебе ще є уподобання, як проводиш свій вільний час?

    У вільний час займаюсь вивченням різних компёютерних програм, намагаюсь стати більш досвідченим у роботі з Micrisoft Office. Досить вільно працюю у програмах Exсеl, Word, у коледжі робив чимало презентацій на різні теми у PowerPoint. Самостійно опанував бухгалтерську программу 1С та вмію встановлювати додаткові «обробки» та різного роду оновлення, вивчав «ази» роботи з програмою Tinkercad. Вмію працювати з віддаленим сервером через RDP-клієнт. Подобається читати про різні види бізнесу - їх оформлення та створення.
     Обожнюю музику, без прив’язки до стилів. Люблю техніку та технологічні новинки. Дещо можу сам відремонтувати, тому частенько практикую «дрібні» ремонтні роботи вдома, зокрема систем енергозабезпечення. Подобається спілкуватися з людьми, ціную щирість і відкритість.

     Глібе, ти уродженець Донеччини, але вже декілька років проживаєш на Чернігівщині. Часто згадуєш рідні місця?

    Так, згадую часто… Але проживання на території Донеччини для мене стало неможливим уже давно через загарбницьку війну росії проти України. Я був і залишаюся патріотом своєї країни. Тому, щоб отримати омріяну професію та бути корисним Україні, я залишив непідконтрольну територію і проживаю зараз в Чернігівській області. Мрію та вірю в те, що скоро моя рідна Донецька область, як і решта окупованих територій нашої країни, будуть звільнені від агресора і я знову побачу свій рідний Донецьк!
А, мрії, як ми знаємо, частенько збуваються!

    Щоб ти хотів побажати своїм ровесникам-абітурієнтам?

    У першу чергу, бажаю мирного неба над головою!
    Обирайте професію не ту, яка популярна, а яка вам до душі. Це справді важливо – займатися тим, що приносить задоволення.
    Мій пріоритет №1 – Національний університет біоресурсів і природокористування України та спеціальність 144 «Теплоенергетика» стануть першою сходинкою до моїх «професійних вершин»!

    Дякуємо, Глібе, за твій час! Бажаємо стати студентом ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України і реалізувати всі свої мрії! Ласкаво просимо у нашу дружню університетську родину!


Розмову вели в.о. зав. кафедри теплоенергетики,
Євген АНТИПОВ
та доцент кафедри теплоенергетики,
Світлана ТАРАСЕНКО

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook