Завершення навчальної практики у першокурсників факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

10 липня 2022 року

    Ось і минув перший рік навчання студентів І курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Завершальним етапом стала навчальна практика, що є не менш цікавою складовою навчального процесу.

   Навчальна практика є першим етапом ознайомлення студентів з процесами переробки продовольчої сировини і отримання практичних навичок виконання окремих видів технологічних робіт. Вона проводиться з метою закріплення й розширення знань, вмінь і навичок отриманих студентами під час навчання; розвитку активних навичок застосування на практиці отриманих теоретичних знань; ознайомлення з технічними і економічними проблемами сучасних виробництв; оволодіння первинним професійним досвідом.

   Цього року навчальна практика для студентів першого курсу ОС «Бакалавр», спеціальності 181 «Харчові технології» проходила дистанційно.

   Кожен етап навчальної практики передбачав проведення різноманітних пізнавальних заходів, що сприяли засвоєнню практичних вмінь, навичок і професійних якостей майбутнього фахівця харчової та переробної промисловостей.

   На першій онлайн зустрічі доценти кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів – Аліна Омельян, Олена Очколяс та Анастасія Іванюта  ознайомили студентів  з існуючими практиками нашого факультету та університету, представили  графік практики та надали завдання.

   Перший етап  почався з онлайн екскурсій на сучасних підприємствах харчової та переробної промисловості України. Далі кожному студенту було надіслано ряд відео з технологіями виробництва продуктів харчування. За результатами переглянутих відео та опрацьованого матеріалу першокурсники складали технологічну схему виробництва певного продукту. Щотижня практиканти звітували про виконану роботу і отримували нові матеріали та завдання.

   Далі студенти прослухали курс лекцій на теми: «Проблеми та перспективи розвитку харчової промисловості України», «Аналіз сучасного стану харчової промисловості України на внутрішньому та зовнішньому ринках», «Система технологій харчових виробництв». Після студенти отримали індивідуальні завдання, кожен підшукував та опрацьовував матеріали на одну з тем: «Стан рибної галузі України», «Стан м’ясної галузі України», «Стан молочної галузі України» і.т.д. За результатами опрацьованого матеріалу готували презентації.

   Завершенням навчальної практики стала підготовка звіту. Кожен студент виконав всі завдання та оформив свій щоденник практики. На підсумковій зустрічі студенти демонстрували результати своєї роботи, захищали звіти. 

 

   Загалом викладачі задоволені наполегливістю, старанністю та результатами наших першачків. Навіть в умовах воєнного стану наші студенти успішно виконали свої завдання. 

Тож вітаємо, тепер Ви студенти другого курсу! Бажаємо вам натхненного навчання у мирній країні! Навчаючись, крокуємо до перемоги!!!

Анастасія Іванюта, доцент кафедри
технології м’ясних, рибних та морепродуктів

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook