Кафедра аквакультури

Магістерські програми

   Розвиток ринкових відносин в Україні потребує висококваліфікованих фахівців. Як свідчить зарубіжний досвід, саме цей вид підготовки є квінтесенцією системи вищої освіти, основою науково-технічного прогресу країни в цілому і в рибогосподарському секторі економіки, зокрема. Випускники магістратури − це фахівці нової фундації, конкурентоспроможні на ринку праці, які можуть забезпечувати розвиток виробництва на основі прогресивних технологій. Саме магістри є тими фахівцями, які здатні забезпечити сталий розвиток рибної галузі України.
    Студенти магістратури мають можливість брати участь у дослідницькій роботі за тематикою кафедри аквакультури, використовувати сучасні комп’ютерні технології у навчальному процесі, оволодівати ефективними методами досліджень та проводити їх на базі науково-дослідних установ Національної академії наук України, Української академії аграрних наук, працювати в бібліотеках. Виробничу практику студенти-магістри мають можливість проходити як на підприємствах та установах рибної галузі України, так і за кордоном.
    На кафедрі аквакультури НУБіП України магістрів готують за спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура». Спеціалізовану підготовку студенти проходять за виробничими спеціалізація ми, актуальними для вітчизняної аквакультури і унікальними для університетів України відповідного профілю навчання: «Ставова аквакультура», «Індустріальна аквакультура», «Осетрівництво» та «Лососівництво».

Спеціалізація „Ставова аквакультура”

    Завдання магістерської програми – підготовка фахівців із ставової аквакультури для роботи в спеціалізованих риборозплідних, товарних і повносистемних рибницьких підприємствах ставового типу різних форм власності, в науково-дослідних установах, що займаються проблемами удосконалення технології вирощування риби у ставах, в органах Міністерства аграрної політики і Державного агенства рибного господарства України, які відповідають за розвиток ставового рибництва в державі.
     Основні дисципліни для підготовки магістрів за спеціалізацією „Ставова аквакультура”:

1. Біологія продуктивності об’єктів ставової аквакультури
2. Технології ставової аквакультури
3. Технології культивування додаткових об’єктів ставового рибництва
4. Селекція об’єктів ставової аквакультури

Спеціалізація «Індустріальна аквакультура»

    Завдання магістерської програми - підготовка фахівців із індустріальної аквакультури для роботи в спеціалізованих підприємствах з вирощування об'єктів аквакультури в умовах індустріальних рибних господарств різних форм власності, в науково-дослідних установах, що займаються проблемами удосконалення технології вирощування риби в умовах індустріальної аквакультури, в органах Міністерства аграрної політики і Державного агенства рибного господарства України, які відповідають за розвиток рибництва в державі.
    Основні дисципліни для підготовки магістрів за спеціалізацією „Індустріальна аквакультура”:

1. Біологія продуктивності об’єктів індустріальної аквакультури
2. Технічне оснащення індустріальної аквакультури
3. Технології індустріальної аквакультури
4. Селекція об’єктів індустріальної аквакультури

Спеціалізація “Осетрівництво”

     Завдання магістерської програми − підготовка фахівців-осетроводів для роботи на осетрових рибзаводах, в спеціалізованих товарних осетрових рибницьких господарствах різних типів, у науково-дослідних установах, що займаються проблемами збереження популяцій і формування промислових запасів осетрових риб у природних водоймах та розвитку товарного осетрівництва, в органах Державного агенства рибного господарства України з питань відтворення і контролю за використанням природних ресурсів і забезпечення розвитку товарної аквакультури осетрових риб.
    Основні дисципліни для підготовки магістрів за спеціалізацією «Осетрівництво»:

1. Біологія продуктивності осетрових риб
2. Технології відтворення осетрових риб
3. Ставове осетрівництво
4. Індустріальне осетрівництво

Спеціалізація «Лососівництво»

    Завдання магістерської програми − підготовка фахівців для роботи на рибзаводах з вирощування лососевих риб, в спеціалізованих товарних рибницьких господарствах різних типів, у науково-дослідних установах, що займаються проблемами збереження популяцій лососевих у природних водоймах та розвитку товарного лососівництва, в органах Державного агенства рибного господарства України з питань відтворення і контролю за використанням природних ресурсів і забезпечення розвитку товарної аквакультури.
    Основні дисципліни для підготовки магістрів за спеціалізацією «Лососівництво»:

1. Біологія продуктивності лососевих риб
2. Технології відтворення лососевих риб
3. Ставове лососівництво
4. Індустріальне лососівництво

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook