Ярослав Степанишин з Хмельниччини: хочу стати фахівцем із захисту та карантину рослин, тому обираю НУБіП першим пріоритетом

2 липня 2022 року
  • Добрий день, представтеся та розкажіть про себе.

     — Степанишин Ярослав Борисович, випускник відокремленого структурного підрозділу «Кам’янець-Подільського фахового коледжу закладу вищої освіти «Подільського державного університету» навчався на спеціальності «Агрономія». Зараз планую вступати до НУБіП України на спеціальність «Захист та карантин рослин».

  • Як Ви дізналися про НУБП України та, зокрема, про цю спеціальність?

     — Вперше про університет я дізнався від викладачів кафедри фітопатології факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, а також з офіційного сайту та від знайомих, які вже навчаються тут. Я відвідав онлайн день відкритих дверей факультету захисту рослин біотехнологій та екології, де викладачі змістовно розповіли, та на прикладах довели, що НУБіП України – це провідний національний дослідницький вищий навчальний заклад у сфері біотехнологій, природо збереження, продовольчої безпеки із більш ніж віковою історією, відомий своїми багатими традиціями і славиться численними здобутками.

  • Чому ви обрали саме НУБіП?

     — На мою думку, наша держава має усі шанси стати успішною країною, завдяки перспективній молоді, яка буде її розвивати. Я впевнений, що у НУБіП України готують саме таке молоде покоління.

  • Чому Ви обрали саме спеціальність «Захист і карантин рослин»?

     — Працювати з рослинами – це моя пристрасть. За період навчання у коледжі «Захист рослин» був одним з моїх найулюбленіших предметів. Лекції та практичні заняття були дуже цікавими і я зрозумів, що хочу більше розвиватися саме у цьому напрямку. Я знаю, що викладачі НУБіП допоможуть мені стати справжнім фахівцем у напрямку «Захисту і карантину рослин».

  • Що ви очікуєте від навчання в університеті?

     — Я хочу отримати гідну професію, завести нових друзів, цікаво проводити час. А навчання в НУБіП – це активне та цікаве студентське життя, де до послуг студентів – спортивні секції, творчі і мистецькі колективи, численні гуртки, клуби за інтересами, наукові спільноти. Крім того, в університеті можна розвивати лідерські та управлінські якості через самоврядування – у студентській та профспілковій організаціях університету. Я буду навчатися в НУБіП України тому, що він на сьогодні є сучасним, унікальним і студентоорієнованим освітнім закладом, і це є мій вибір!

  • Чи маєш вже якісь плани після закінчення навчання?

     — Хочу стати фахівцем своєї справи і тим самим розвивати нашу країну.

Інтерв’ю з абітурієнтом провів
доцент кафедри фітопатології ім. В. Ф. Пересипкіна
Гентош Д. Т.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook