На голубій ниві університету завершуються жнива

22 жовтня 2014 року

     Співробітники навчально-науково-виробничої лабораторії рибництва кафедри аквакультури ННІ тваринництва та водних біоресурсів завершують збір рибного врожаю у ставах Немішаївської рибдільниці. До проведення робіт активно залучаються майбутні фахівці рибної галузі — студенти рибогосподарського факультету університету та відокремленого підрозділу вишу “Немішаївський агротехнічний коледж” (фото 1-2).

 Участь студентів 3-го курсу рибогосподарського факультету у пересадженні виловленої риби до зимувального ставу

     Завершено облов вирощувальних ставів першого порядку загальною площею близько 1 га. Рибоводи виловили і пересадили на зимівлю понад півтонни цьоголітків коропа і рослиноїдних риб, європейського сома. Завершується облов найбільшого за площею в господарстві водопостачальної водойми, пристосованої під вирощувальний став 2-го порядку. Навесні і у першій половині літа його було зариблено різновіковим коропом, строкатим товстолобом, білим амуром, європейським сомом, щукою і лином. Таке різноманіття видів риби, вирощуваної у ставах, називається «полікультура» і має на меті більш повне використання природних кормових ресурсів водойми.

Трилітки строкатого товстолоба (на фото ліворуч), коропа і білого амура (у центрі) та щуки і судака (на фото праворуч)
 

      Організовано комісійний облік рибопродукції, за участю представників рибдільниці і бухгалтерії університету.

Облік виловленої риби 

     У 2013 році з цього ставу було зібрано рекордний врожай — понад 7 тонн риби. Вирощування риби у поточному році відбувалось в умовах обмеженого водопостачання, причиною чого було посушливе і спекотне літо. Однак, незважаючи на це, зі ставу виловили і пересадили у зимувальні водойми майже 5 тонн риби всіх видів і вікових груп риб.

Зимувальний став № 1 із садками для риби і плаваючим аератором С-16

Василь Коваленко,
кандидат сільськогосподарських наук,
доцент кафедри аквакультури
рибогосподарського факультету

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook