Єлизавета Савчук – обирає спеціальність «Фізична культура і спорт»

29 червня 2022 року

 Після закінчення школи для молоді настає не простий час вибору, який має вплинути на подальшу долю. Який подальший шлях обрати? Піти працювати або навчатися або створювати власну сім’ю. Добре, якщо майбутню спеціальність вчорашні школярі пов’язують із видом діяльності яким вони вже займаються декілька років і який їм подобається.

     Наш університет пропонує великий вибір спеціальностей, серед яких на гуманітарно-педагогічному факультеті є спеціальність 017 «Фізична культура і спорт». Наша сьогоднішня співрозмовниця Єлизавета Савчук, яка саме зараз обирає свою долю і майбутню професію.

  • Єлизавета, вітаю, розкажіть нам, будь ласка, про себе.

    — Мене звати Ліза Савчук, мені скоро виповниться 18 років, закінчила спеціалізовану школу №124 з поглибленим вивченням інформаційних технологій міста Києва.

  • Які Ваші інтереси, чим ще Ви займалися під час навчання у школі?

     — Ще з 5 класу я займаюся пішохідним туризмом та спортивним орієнтуванням, рік тому виконала спортивний розряд кандидата у майстри спорту України з пішохідного туризму, наша команда є призером першості України з цього виду спорту, та я не збираюся на цьому зупинятися.

  • Звідки Ви дізналися про НУБіП України?

     — Я одразу зрозуміла що хочу далі навчатися саме у спортивній діяльності. Національний університет біоресурсів і природокористування України мені порекомендувала мій тренер, хоча думала вступати до Національного університету фізичного виховання і спорту України. Але подивилася як в НУБіП відносяться серйозно до спорту та знаю, що там є потрібне обладнання для майже любого виду спорту. Тому вирішила що НУБіП України буде чудовим варіантом для навчання на спеціальності «Фізична культура і спорт».

  • Чому Ви обрали спеціальність 017 «Фізична культура і спорт» для навчання?

     — Обрала цю спеціальність тому, що хочу розвивати пішохідний туризм і змагатися на міжнародному рівні, також щоб більше дітей дізналися, що є такий вид спорту. Та знали, що поміж змагань, ми ще займаємося походами (пішохідними, водними), виходимо лазити по скелях, та багато чого цікавого, що знадобиться в житті.

     Вважаю свою спеціальність перспективною, навіть дуже, тому що я навчуся навичкам, які повинен мати тренер та зможу розвивати улюблений вид спорту, сподіваюся на вищому рівні.

  • Дякую, Єлизавета! Бажаю Вам і всім нам українцям перемоги, миру і отримати можливість реалізації наших мирних планів!

Інтерв’ю з абітурієнтом провів старший викладач
кафедри фізичного виховання
В’ячеслав Пархоменко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook