Наталія Вдовенко прийняла участь в VI Міжнародній науковій конференції «Сталий транспорт та морський транспорт і логістика» (ISTSML 2022)

24 червня 2022 року
НУБіП України

  Традиційним 24 червня є щорічна участь завідувача кафедри глобальної економіки доктора економічних наук, професора Наталії Вдовенко в заходах організованих Батумським Батумським навчальним університетом навігації, м. Батумі, Грузія. 

   І в цьому році продовжила свою роботу VI Міжнародна наукова конференція «Сталий транспорт та морський транспорт і логістика» (ISTSML 2022) присвяченій Всесвітньому Дню моряка. Оскільки захід був присвячений Міжнародному дню моряка, його відкрив Пармен Хведелідзе, ректор БНТУ, професор, мореплавець.

  Детальніше: у програмі конференції: Conference-Programme-ISTS

   Перед учасниками конференції виступили заступник директора Агентства морського транспорту Грузії Іване Абашидзе, а також керівник Служби забезпечення якості БНТУ професор Натія Мікелтадзе та ректори університетів-партнерів України та Болгарії. На конференції до Дня моряка працювали 4 секції. З доповідями виступили викладачі грузинських та зарубіжних навчальних закладів кількома мовами. У тому числі представники університетів-партнерів з України.
   При зверненні Наталії Вдовенко з привітальним словом, було відмічено, що тема конференції відповідає викликам часу, які він ставить перед нами. У ХХІ столітті перед людством гостро постала проблема галузевого розвитку на користь сталого економічного та соціального розвитку держав. Тут особливо гостро позначилися екологічні міжнародні проблеми, вирішувати які потрібно спільно. Тому всім учасникам конференції плідної роботи, цікавих дискусій, конкретних пропозицій, нових зустрічей. Важливо, щоб головним результатом наукової діяльності було збереження унікальних біоресурсів Світового океану майбутніх поколінь!

  Безперечно, основним для доповідача стало представлення результатів проведеної на кафедрі глобальної економіки наукових досліджень в рамках виконання науково-дослідної роботи «Прикладна розробка новітнього організаційно-економічного механізму регулювання сталого рибальства і аквакультури через розвиток сільських територій» за замовленням Міністерства освіти і науки України.

   «Морські контейнерні перевезення та фактори ESG: стійкість контейнерної індустрії в умовах пандемічної кризи COVID-19», «Вплив пандемії COVID-19 на світовий транспортний сектор та її економічні наслідки для світу та Грузії», «Регіональний Аспекти конкурентоспроможності логістики», «Трансформація у форс-мажорну кризу» – ці та інші теми кілька годин обговорювали учасники міжнародної конференції. Детальніше: https://bntu.edu.ge/en/universiteti/news/meeqvse-saertashoriso-konferentsia-mdgradi-satransporto-sistema-da-sazghvao-logistika/1421


Лариса Михальчишина та Наталія Коробова,
к.е.н., доценти кафедри глобальної економіки

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook