В ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відбувся випуск магістрів-дослідників та студентів бакалаврських програм

25 червня 2022 року

    У воєнного стану студенти та викладачі навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження зуміли сконцентрувати всі свої зусилля і успішно завершили навчання.
    Урочистості з нагоди вручення дипломів традиційно відбулися на майданчику перед 8 навчальним корпусом та передбачали спільну церемонію для випускників усіх спеціальностей ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження НУБіП України.

    Цьогоріч свої дипломи отримали: 29 магістрів-дослідників спеціальностей 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка та 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології, 96 студентів випускників ОС «Бакалавр» денної форми навчання та 23 студенти випускники ОС «Бакалавр» заочної форми навчання обох спеціальностей.
    Початок урочистостей був дуже хвилюючим, адже на майданчику біля 8 навчального корпусу за такий довгий період дистанційного навчання стало гамірно. Тут зібралися студенти, викладачі, гості та батьки, які в умовах воєнного стану все ж таки змогли завітати в університет.
    Перед початком церемонії прозвучав гімн України.

    Захід відкрив директор ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження Віктор Каплун. Він привітав студентів та наголосив, що викладачі інституту в умовах російської агресії та дистанційного навчання доклали всіх зусиль, щоб сьогоднішні випускники одержали повноцінні знання.
    Віктор Володимирович подякував і студентам-захисникам, які зараз боронять нашу країну. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за найдорожче – свободу і незалежність нашої держави.
    Також директор звернувся зі словами вдячності до батьків студентів, які виховали їх та поставили на вірну дорогу.

    Від ректорату університету з вітальним словом до студентства звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. Сергій Миколайович наголосив на важливості подальшого фахового розвитку сьогоднішніх випускників, побажав успішного початку професійної кар’єри і на все життя зберегти добру пам’ять про свою alma mater.

     Серед гостей на заході були присутні представники бізнесу, наші роботодавці та партнери.
    Важливу місію від провідної енергетичної компанії ДТЕК виконала Наталія Коломієць, провідний фахівець з організації навчання центру підготовки та навчання персоналу. Наталія Павлівна привітала всіх випускників та вручила цінні подарунки від компанії студентам, які навчалися за програмою дуальної освіти і продемонстрували високий рівень підготовки. Найближчим часом всі вони будуть працевлаштовані в компанії уже як дипломовані фахівці.

   Напутні слова випускникам висловив генеральний директор команії Risoil S.A. Євгеній Садовий, колишній випускник кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка, а зараз член ради роботодавців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження: «Переконаний, ви одержали необхідні знання. Вони дуже знадобляться при відбудові нашої країни. Перемога відкриє нові можливості для високоосвічених людей».

     До випускників звернувся з промовою завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталій Лисенко. Він відзначив високу мотивацію та активну життєву позицію цьогорічних випускників. Адже дипломи з відзнакою отримали найуспішніші студенти ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження, які неодноразово займали найвищі місця на Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт та відігравали важливу роль у студентському житті інституту. Серед найуспішніших магістри-дослідники Анастасія Болбот, Ольга Кисляк, Олег Михайлов, Ганна Могилко, Андрій Скрипка; випускники ОС «Бакалавр» Владислав Проскура, Дмитро Плакса, Денис Жук.

    Теплі слова подяки всьому науково-педагогічному колективу, співробітникам та батькам від імені усіх випускників висловили Олена Нагачевська, Анастасія Болбот та Денис Доценко.

   Загальне фото на згадку завершило програму заходу.

     Дорогі наші випускники!
    Колектив інституту бажає вам мирного неба над головою, міцного здоров’я, витримки та професійної реалізації.
    Завжди чекаємо на вас у рідних стінах університету!

Ви дорослі, красиві, натхненні,
Кращі з кращих на цілій землі.
Не тримайте синицю у жмені,
Хай вас кличуть удаль журавлі.
Ви до мрій своїх линьте крилато,
Не спиняйтеся, щоб не було...
Хай удачі в вас буде багато
І людське зігріває тепло.
А життя — це робота і диво.
В нім печалі і радощі є.
Йдіть упевнено, вперто, сміливо,
Вибирайте найкраще, своє!
Але, щоб усміхнулося небо
І удача жадана прийшла,
Самостійно трудитися треба,
Наполегливо, в поті чола.
Бо життя — це серйозно, не жарти,
Що посієте — те й зберете.
Манни з неба чекати не варто,
Ви завжди пам’ятайте про те.

(вірш Надії Красоткіної)

Лілія Мартинюк,
заступник директора – координатор з виховної роботи
та організації дозвілля студентів

фото Максима Лапечука,
студент групи АКІТ-20001б

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook