Випускники-бакалаври факультету аграрного менеджменту отримали дипломи

24 червня 2022 року

 Виростеш ти, сину, вирушиш в дорогу…
Василь Симоненко

   Уже чотири місяці поспіль народ України героїчно протистоїть навалі рашистського окупанта, однак ще ніколи наша нація не була такою єдиною у своїх прагненнях до свободи та незалежності як тепер. Молоді українці є тією силою, завдяки якій наша країна скоро буде відбудована та стане рівною серед рівних у Європі.


   24 червня 2022 року на факультеті аграрного менеджменту НУБіП України відбувся випуск бакалаврів спеціальностей «Менеджмент» та «Маркетинг». В умовах військового часу управлінська спеціальність набуває нового ключового значення, тому що потреба у фахівцях, здатних взяти на себе функції керівників, зростає. Сильні, молоді та сповнені надії, випускники факультету аграрного менеджменту отримували дипломи з рук декана факультету аграрного менеджменту, кандидата економічних наук, доцента Анатолія Остапчука, заступника начальника навчального відділу НУБіП України, кандидата технічних наук, доцента Оксани Зазимко та завідувачів випускових кафедр – кафедри менеджменту ім. Й.С. Завадського професора Тетяни Балановської, кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту професора Марини Дєліні, кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності професора Віталія Луцяка, кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі професора Руслана Буряка та кафедри економічної теорії професора Миколи Талавирі.


   Урочистий захід розпочався з прослуховування державного гімну України. Одразу після цього з промовою до випускників звернувся декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук. Він розпочав свій виступ із пропозиції вшанувати хвилиною мовчання випускника факультету аграрного менеджменту Сергія Романчука, який геройськи загинув, захищаючи рідну землю. Далі декан зазначив, що десять студентів факультету на теперішній час боронять нашу країну. У своїй подальшій промові він закцентував увагу на тому, що нарешті всі іспити та заліки для випускників бакалаврату є зданими, але справжнім екзаменатором стане життя, і попереду нові невідомі випробування.

   Захід координувала заступник декана факультету аграрного менеджменту, кандидат економічних наук Лариса Карпенко.

   До слова долучилась заступник начальника навчального відділу НУБіП України Оксана Зазимко, яка переказала найщиріші вітання від імені ректора НУБіП України академіка Станіслава Ніколаєнка та проректорів університету. Оксана Зазимко зазначила, що факультет аграрного менеджменту є надзвичайно успішним, а багато його випускників є відомими в Україні та світі людьми. На її думку, управлінська спеціальність є важливою, оскільки саме завдяки їй забезпечується взаємодія всіх процесів єдиної системи одночасно для отримання певного результату. Також Оксана Зазимко ознайомила присутніх із жахаючими цифрами щодо руйнації навчальних закладів України рашистами: 1800 закладів освіти зруйновано та понад 200 стерто з лиця землі. Водночас, Україна стала на новий шлях, зокрема, на тепер вона є визнаною офіційним кандидатом у члени Європейського Союзу.

   
   У своїх виступах завідувачі випускових кафедр факультету аграрного менеджменту вітали випускників та запрошували на навчання до магістратури. Завідувач кафедри менеджменту ім. Й.С. Завадського Тетяна Балановська відзначила, що вона ще й зараз часто озирається на свої студентські роки як на найщасливіші. Завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Марина Дєліні побажала випускникам завжди прагнути до розвитку своєї особистості. Завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Віталій Луцяк зазначив, що в Україні зараз відбуваються трагічні події, але важкі часи формують сильних людей, якими є наші випускники. Завідувач кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Руслан Буряк висловив думку, що Україна на сьогодні, по суті, здобуває нову незалежність, та, здійснивши невеликий екскурсі в історію, довів, що Україна була і буде частиною сильної Європи. Завідувач кафедри економічної теорії Микола Талавиря зазначив, що професія менеджера є на сьогодні дуже затребуваною, а свідченням цього є відкриті вакансії на ринку праці.


   Від імені наставників груп виступила та привітала випускників доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Олександра Ралко. Від імені випускників зі словами вдячності науково-педагогічним працівникам факультету аграрного менеджменту виступила староста другої групи курсу Таміла Прокопишина.


   Приємною несподіванкою стали привітання для Таміли Прокопишиної з приводу її перемоги у конкурсі «Управління підприємством в ERP-системі» та вручення Подяки студентці Яні Адамській як капітану збірної НУБіП України зі спортивної аеробіки та чирлідингу із визнанням її вагомого внеску у розвиток спорту та пропаганду здорового способу життя в університеті.


   Керівник міжнародних програм факультету аграрного менеджменту Олена Ковтун нагадала студентам правила прийому в магістратуру та ознайомила з наявними на факультеті магістерськими програмами.


   Нарешті настав вирішальний момент: декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук оголосив наказ про завершення навчання та разом з заступником начальника навчального відділу Оксаною Зазимко та завідувачами випускових кафедр Тетяною Балановською, Мариною Дєліні, Віталієм Луцяком, Русланом Буряком вручив дипломи бакалаврів випускникам четвертого курсу факультету аграрного менеджменту.

 

Науково-педагогічні працівники факультету аграрного менеджменту пишаються своїми випускниками, радіють їх успіхам та досягненням. Ми зичимо щастя, здоров’я, благополуччя та мирного неба нашим молодим фахівцям та віримо у їх світле майбутнє! Чекаємо всіх в магістратурі!

Слава Україні!
 

 

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook