17 студентів-біотехнологів отримали дипломи з відзнакою: як пройшов захист бакалаврських робіт.

23 червня 2022 року

   Студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології продовжують старанно працювати в тилу – навчатися, здобувати практичні навички та ще раз навчатися. Завершилася весняна сесія, доречі, досить успішно, адже на факультеті 212 відмінників. Також, студенти вже склали державні екзамени, теж з досить високими показниками. Загалом проведено 159 екзаменів та 25 заліків. Результати наших студентів яскраво демонструють виконання ними семестрового навчального плану. Не забуваймо, що все це проходить в умовах воєнного стану, з певними ускладненнями для процесу навчання. Проте, факт війни неймовірно мотивує здобувачів рухатись далі, навчатися ще краще та нарешті почути слово «перемога».


   Влітку, як і у мирні часи, за планом йде проведення захисту кваліфікаційних робіт випусників денної та заочної форми навчання. Тому, протягом 13-15 червня, в онлайн режимі, на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології проходив захист робіт на здобуття ОС «Бакалавр» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерії».
   На захисті був присутній наступний склад комісії: голова комісії Світлана Прилуцька – доктор біологічних наук, старший науковий співробітник, завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, член комісії Олена Кваско – кандидат біологічних наук, в.о. зав. кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, член комісії Оксана Кляченко – професор, доктор сільськогосподарських наук кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, секретар комісії Анна Дащенко – старший викладач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, доктор сільськогосподарських наук.


   Екзаменаційна комісія в повному складі, дотримуючись всіх правил, розпочала свою роботу о 10 годині. З вступним словом до студентів та комісії звернулася декан факультету Юлія Коломієць, яка зачитала наказ ректора про склад екзаменаційної комісії та побажала студентам успішного захисту бакалаврських робіт. Світлана Прилуцька приєдналася до вітальних слів, ознайомила студентів із регламентом проведення захисту та розпочала роботу екзаменаційної комісії.
   До уваги екзаменаційної комісії було представлено 48 робіт студентів денної форми навчання та 11 студентів заочної форми навчання. Були студенти, роботи яких особливо сподобались усім членам комісії. Наприклад, робота Яни Демченко з темою «Дослідження біологічної активності перспективних агентів біоконтролю збудників хвороб картоплі Bacillus amyloliquefaciens», робота Валерії Малінченко з темою «Дослідження фітотоксичності фулерену С60», робота Анастасії Скуби з темою «Оптимізація біотехнології мікроклонального розмноження спаржі лікарської Asparagus officinalis з урахуванням фізіологічних особливостей рослини».


   Звичайно, студенти самостійно виконували всю роботу та проводили дослідження, проте наукові керівники, досвідчені педагоги та вчені, чимало приклали зусиль задля високої оцінки своїх підопічних. Вони постіно були на зв' язку, допомогали визначитися з темою, вибрати методики дослідження, давали корисні поради з організації експериментів, рекомендували необхідну літературу. Маючи великий багаж досвіду, науковий керівник відразу помічає помилки та недопрацювання. Чітко орієнтує, направляє студента у правильний бік, аби він мав змогу легко та швидко рухатися до наміченої мети. Науковим керівником Яни була доцент, доктор сільськогосподарських наук Віра Бородай, керівником Валерії стала доктор біологічних наук, старший науковий співробітник Світлана Прилуцька, керівником Анастасії – професор, доктор сільськогосподарських наук Юлія Коломієць.


   Загалом, всі бакалаврські роботи, які успішно пройшли захист мали актуальну тему, наукову новизну, були написані на високому методичному рівні та відповідали всім вимогам. Студенти на досить високому науково-практичному рівні представили результати своїх досліджень і впевнено відповідали на поставлені запитання. Підготовка бакалаврських робіт була виконана якісно, а здобувачі продемонстрували високий рівень теоретичних знань за спеціальністю. Голова та члени комісії відмітили високий науковий рівень доповідей, відмінне володіння представленим матеріалом та максимально були задоволені виступами студентів. Після доповідей всі разом довго та жваво дискутували, обговорювали актуальність тематик у нинішній час.
   Рішенням екзаменаційної комісії студентам-біотехнологам присвоєно кваліфікацію «бакалавр з біотехнології та біоінженерії», а 17 щасливчиків отримали ще й дипломи з відзнакою.

 

 
   Ми щиро вітаємо студентів та їх наукових керівників із успішним захистом! Дякуємо голові та членам комісії за продуктивну, конструктивну і професійну роботу, за витримку та мудрість. Дякуємо нашим любим студентам за плідне навчання та запрошуємо всіх випускників продовжувати навчання на магістратурі разом з нами, на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології!

Наталія Батрак  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook