Атестаційний екзамен зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка підвів підсумок бакалаврської освітньої програми

19 червня 2022 року

    У умовах воєнного стану ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України вперше завершив бакалаврську програму не захистом випускних робіт, а атестаційним іспитом. Це обумовило проведення попередньої копіткої роботи проєктної групи зі створення електронного ресурсу на навчального порталі університету для дистанційного тестування та розв’язання екзаменаційних завдань.
     Перевірка знань студентів була спрямована на підтвердження компетенцій, які передбачені Галузевим стандартом вищої освіти спеціальності «141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка» ОС «Бакалавр» та рекомендаціями Міністерства освіти та науки України щодо організації проведення атестаційного екзамену.
    Протягом двох консультативних тижнів, які були надані студентам для підготовки до атестаційного екзамену, викладачами випускових кафедр були проведені додаткові заняття з базових дисциплін підсумкової атестації.
   Велику роботу з підготовки екзамену провела робоча група у складі гаранта освітньої програми доцента О.Ю. Синявського, доцентів С.М. Волошина, В.В. Савченка, А.В. Петренка та В.М. Решетюка: була розроблена програма проведення екзамену, екзаменаційні питання, тести, індивідуальні завдання.
     Екзамен проводився з використанням навчально-інформаційного порталу НУБіП України elearn. Всі студенти складали екзамен з використанням саме цього електронного навчального ресурсу.

     Екзаменаційна комісія на чолі з гарантом програми Олександром Синявським упродовж двох днів організовано провела для 74 випускників денної та заочної форм навчання ОС «Бакалавр» іспит зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка».

    Організацією підсумкової атестації бакалаврів у формі іспиту члени екзаменаційної комісії задоволені.
    Особливо потішила стовідсоткова явка студентів, технічні можливості віддаленої комунікації цього разу не підвели. Результативність складання іспиту на широкий загал теж показала тверду «четвірку».
    Маємо велике сподівання, що наша співпраця з випускниками ОС «Бакалавр» продовжиться у наступному навчальному році вже у магістратурі. Результати підсумкової атестації нас в цьому переконали.
     Тож до зустрічі на вступних випробуваннях у магістратуру!

Олександр Синявський,
гарант освітньої програми
«Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook