ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО РОБОТИ КРУГЛОГО СТОЛУ «НАУКОВО-ОСВІТНЯ ДИПЛОМАТІЯ: НОВІ ВИКЛИКИ І ЗАВДАННЯ»

14 червня 2022 року

 14 червня 2022 року ГО «Національна академія наук вищої освіти України» організувала проведення круглого столу «НАУКОВО-ОСВІТНЯ ДИПЛОМАТІЯ: НОВІ ВИКЛИКИ І ЗАВДАННЯ». Зважаючи на військовий стан, захід відбувся у дистанційному форматі на базі платформи ZOOM.

 

 З урочистим зверненням перед учасниками круглого столу виступив доктор медичних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України, віце-президент і головний учений секретар АНВО України Табачніков Станіслав Ісакович, який наголосив на важливості осмислення і аналізу одного з основних наших завдань сьогодення – як урятувати українську вищу освіту в умовах війни.

 

 Привітав усіх учасників заходу та побажав плідних дискусій Діалло Ісса Садіо, віце-президент в громадській організації «Африканська рада в Україні».

 

 Доктор економічних наук, професор, академік Академії економічних наук України та Академії наук вищої освіти України, заслужений діяч науки і техніки України, декан економічного факультету Запорізького національного університету Череп Алла Василівна зауважила, що проведення круглого столу сприятиме формуванню єдності розуміння шляхів діяльності та подальшого розвитку закладів вищої освіти та науково-дослідних установ в надзвичайних ситуаціях.

 

 Викладачі кафедри обліку та оподаткування - к.е.н., доценти Боярова О.А., Гуренко Т.О., Дерев’янко С.І., Литвиненко В.С. прийняли активну участь у конференції.

 

 Основними питаннями, які обговорювались на зібранні стосувались модернізації вищої освіти в умовах війни, створення умов для ефективної діяльності науково-педагогічних працівників в умовах воєнного стану в Україні, особливості фахової підготовки, психологічному супроводу учасників освітнього процесу у вищій школі, удосконалення системи управління вищою освітою України, особливостям реалізації права на доступ до вищої освіти у 2022 році, популяризації можливостей здобуття іноземцями вищої освіти в Україні, міжнародному науковому співробітництві в умовах сьогодення.

 

 Цікавими та змістовними були доповіді Шевчук Ірини Богданівни, завідувача кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики ЛНУ імені Івана Франка, Дікової-Фаворської Олени Михайлівни, доктора соціологічних наук, професора кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради, Мойсеєнко Валентини Олексіївни, доктора медичних наук, професора, віце-президента з природничих наук Академії наук вищої освіти України, Баранівського Василя Федоровича, доктора філософських наук, професора, академіка Української академії політичних наук, Національної академії вищої освіти України, Заслуженого працівника освіти України, Відмінника освіти України, полковника у відставці, учасника бойових дій в Чехословаччині (1968 рік) та інших.

 

 

 

Дякуємо за організацію даного круглого столу, який має велике практичне значення для обміну досвідом виживання науки і освіти під час війни в Україні. Всім учасникам бажаємо миру, міцного здоров’я, творчої наснаги та всіх благ!

 

Світлана Дерев’янко, Тамара Гуренко, доценти кафедри обліку та оподаткування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook