НУБіП приймає участь у Міжнародному конкурсі технологій вирощування пшениці озимої

16 червня 2022 року
     В умовах загострення продовольчої кризи в світі пов’язаної з війною в Україні, стабільне виробництво зернових культур є гарантією забезпечення населення планети зерном – основою продовольчої безпеки. Глобальна політична криза, зростання цін на енергетичні ресурси обумовлюють зростання цін на ресурси, які використовуються в технологічних процесах виробництва продукції рослинництва, що обумовлює підвищення собівартості продукції та може спричинити скорочення обсягів її виробництва.

    Національний університет біоресурсів і природокористування України, кафедра рослинництва агробіологічного факультету вже другий раз приймає участь в Міжнародному конкурсі технологій вирощування пшениці озимої, який проходить в рамках найбільшої в Європі сільськогосподарської «DLG-Feldtage 2022» 14-16 червня. Особливістю Виставки є те, що кожні два роки вона відбувається в різних регіонах Німеччини і учасники «Конкурсу технологій вирощування пшениці озимої» повинні максимально адаптувати технології вирощування до грунтових, кліматичних та погодних умов. Заключною оцінкою конкурсу є економічна ефективність виробництва зерна, яка враховує; загальні витрати вкладенні в технологію вирощування, урожайність, якість зерна і вартість валової продукції, яка залежить від урожайності та якості зерна.

 

     В цьому році Виставку організовано на півдні Німеччини в землі Гессен. В 2022 році в конкурсі приймають участь представники з Німеччини, України, Швейцарії, Чешської республіки, Данії, Швеції. Основний акцент в технологіях вирощування зроблений на реалізацію потенціалу сортів в умовах посухи, яка в цьому році досить гостро проявляється в більшості регіонах Європи, де виробляється зерно.

     Конкурс розпочався ще восени, задовго до розв’язання війни. В мирних умовах для насіння були створенні всі умови для формування сильних проростків. І ми віримо, що ці проростки сформують урожай, який зможе за любих умов прогодувати населення нашої планети. Людей.


Світлана Каленська,
завідувач кафедри рослинництва

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook