Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності: розстановка пріоритетів

15 червня 2022 року
     Зібрання координаційної ради 14 червня 2022 року розпочав голова ради, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, наголосивши на необхідності виконання першочергових завданнь ректора стосовно шести періодичних наукових видань, які просуваються у Scopus і Web of Science, а також стосовно наповнення спецфонду та підготовки науково-дослідних проєктів МОН на 2023 рік.

     Першим питанням порядку денного було заслуховування наукової доповіді доктора економічних наук, професора завідувача кафедри економічної кібернетикиДмитра Жерліцина. Він представив тенденції на ринку криптовалют та фундаментальні економічні показники: аналіз зв'язків та залежностей. Тема, представлена Дмитром Михайловичем роки поспіль тримається в світових топах популярності. Сьогодні ринок криптовалют має певні особливості розвитку і характеризується рядом базових показників, які були глибоко проаналізовані та детально розкриті у презентації Дмитра Жерліцина. Наукова доповідь викликала жваве обговорення членами зібрання, які задали ряд запитань, стосовно політики регулювання на ринку криптовалют, рівня їх цінності станом на сьогодні, впливу на ринок криптовалют воєнного вторгнення росії на територію України тощо.

     Наступною була доповідь заступника декана економічного факультету з наукової роботи Юлії Негоди. Вона спрезентувала звіт про стан і перспективи наукової діяльності економічного факультету. У доповіді основні акценти були зроблені на науковому потенціалі та фінансовому забезпеченні досліджень, які проводяться на базі економічного факультету, кількісній оцінці публікаційної активності науково-педагогічного персоналу та інших результативних показниках наукової та інноваційної діяльності підрозділу. В завершення доповіді були обговорені перспективні напрями роботи економічного факультету.
     Далі, т.в.о. начальника відділу науково-технічної інформації Вікторія Мельник представила членам ради перелік монографії, підготовлених на подання до затвердження вченою радою Університету. Запропонований список проаналізували і рекомендували на розгляд вченою радою НУБіП України.

     У ході засідання були обговоренні різні питання актуальні для молодих вчених, науковців, задіяних до виконання завдань перспективного плану розвитку наукових напрямів «Суспільні науки», «Технічні науки», «Аграрні науки та ветеринарія» за базовим фінансуванням Університету, обговорені кандидатури у члени наукової ради Національного фонду досліджень України тощо.

     На завершення Вадим Кондратюк наголосив на неухильному виконанні пріоритетних завдань ректорату та вченої ради Університету, зичив плідних, мирних буднів та омріяної перемоги українському народу.

Ольга Сніжко,
вчений секретар координаційної ради

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook