Вагомість професії «Екологія», навчальний процес та погляди на майбутнє – тема зустрічі куратора із батьками студентів 1 курсу 3 групи спеціальності «Екологія».

12 червня 2022 року

Виклики, які стояли перед студентами першого курсу протягом 2021-2022 навчального року були досить складними та вимагали чимало зусиль для організації навчання з боку студентства, батьків, куратора та адміністрації факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Перший рік навчання є тим фундаментом, який на наступні роки починає диктувати сферу їхнього професійного становлення як фахівців обраної спеціальності. Теперішня ситуація в країні змусила студентів 1 курсу суттєво замислитися над вагомістю їхньої професії «Еколога» та ефективністю засвоєння отриманих знань й умінь під час он-лайн навчання. Тому, за ініціативи Віти Строкаль, куратора студентів 1 курсу 3 групи спеціальності 101 «Екологія» відбулася 7 червня 2022 року  он-лайн зустріч із батьками студентів.

Віта Петрівна розпочала зустріч з батьками зі слів «Екологія – це наше світле майбутнє в чистому середовищі» а «Екологи – це люди, які забезпечують нам це майбутнє». Всі екологічні злочини від військової агресії РФ, які відбулися уже на території нашої країни вимагатимуть чимало ефективних методів, поглядів та рішень для подолання наслідків та покращення екологічної ситуації в країни. Тому професія «Еколога» заслуговує зараз суттєвої уваги, а підготовка майбутніх фахівців – стоїть одним із перших завдань сьогодення. Навчальний перший рік пройшов досить швидко. У планах куратора було чимало виїзних еко-заходів по території України, які нажаль так і не реалізувалися через військову ситуацію. Проте все ж таки вдалося реалізувати похід в театр, відвідати ботанічний сад НУБіП України, прогулятися центром міста Київ, відсвяткувати «День першокурсника» та день студентства у вигляді «естафет» від одного студента до іншого, розробити он-лайн карту місць проживання студентів, ознайомитися із екологічною ситуацією міст України, відвідуючи он-лайн інтерактивні карти та інші. Під час розмови із батьками куратор групи запевнила, що все ще попереду і обов’язково ми організуємо зелений еко-туризм природними місцями нашої країни.

Не менш вагомим питанням під час зустрічі було навчання та гуртожиток! Це ті два питання, які завжди стояли і будуть стояти на порядку денному зустрічей куратора зі студентами та батьками. Віта Петрівна продемонструвала батькам результати навчання їхніх дітей за І та ІІ семестр 2021-2022 навчального року. Зосередила увагу батьків на основних викликах, які стояли перед студентами, зокрема це відсутність відповідного технічного й інформаційного забезпечення для он-дайн занять та безпека. Одним із ключових проблем навчання студентів куратор виокремила результати вивчення англійської мови як у І так і в ІІ семестрі. Дискусія з цього питання була досить жвавою і аргументованою. Батьки висловили свої побажання щодо навчання англійської мови, розуміючи наскільки важливим для майбутньої професії є володіння нею. Куратор запропонувала посилити вивчення англійської мови, за можливості почати відвідувати курси із вивчення мови, які існують в нашому університеті, а також продемонструвала що зараз є чимало безкоштовних курсів для вивчення різних мов.

Не відходячи від питань навчання, куратор групи нагадала про своєчасну оплату за навчання, яка є досить важливим моментом навчального процесу. Віта Петрівна ще раз продемонструвала дати оплати та суму за контракт, а також шляхи якими можна швидко здійснити дану оплату. Продовжуючи тему оплати, під час дискусій з батьками дійшли до питання гуртожитку. Розуміючи теперішню складну ситуацію, а також вислухавши всі побажання від батьків студентів, Віта Петрівна попросила батьків якомога швидше здійснити заборгованість за гуртожиток. Також в розрізі даного питання були озвучені умови для поселення студентів на наступний навчальний рік та цінова політика за проживання в гуртожитку.

Дискусія між куратором та батькам перейшла до загальних питань, зокрема воєнного стану та початку наступного навчального року. Надаючи відповідь на питання батьків, Віта Петрівна зосередила увагу на тому, що основний графік навчального процесу на наступний рік буде їм переданий на початку серпня місяця; всі борги за навчання мають бути ліквідованими якомога швидше, оскільки їхня не ліквідація стане перепоною для переведення студентів на 2 рік навчання.

Наприкінці зустрічі, Віта Петрівна роздала анкети для батьків, в яких вони надали відповідь на основні два питання: чи задовольняє їх ефективність організації навчального процесу, чи задовольняє їх робота куратора! Щодо ефективності організації, 83% батьків відповіли що повністю задовольняє їх навчальний процес, 16% - частково задовольняє, оскільки вони вважають, що оф-лайн навчання є більш ефективним а ніж он-лайн, проте вони розуміють, що в теперішніх умовах адміністрація факультету та всі учасники освітнього процесу зробили максимальне для ефективної організації навчання їхніх студентів.

Завершуючи дискусію з батьками, Віта Петрівна подякувала кожній родині за можливість організації відвідування он-лайн занять студентами в теперішніх умовах, побажала всім мирного й безпечного неба всім родинам, душевного спокою та побільше позитивних й приємних новин.

Віта Строкаль,

куратор студентів 1 курсу 3 групи

спеціальності «Екологія»,

доцент кафедри екології агросфери та

екологічного контролю

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook