Студентське дозвілля економічного факультету у 2021-2022 навчальному році

8 червня 2022, 11:39
    План виховної роботи зі студентами економічного факультету носить комплексний характер, охоплює всі сфери життєдіяльності студентів, є складової частиною освітнього процесу. Головною метою виховної роботи є набуття студентами соціального досвіду, успадкування духовних надбань світової цивілізації українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування у них особистісних рис громадянина української держави, розвиненої духовності, фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, політичної, правової, трудової, екологічної культури і військово-патріотичної підготовки.
     У 2021 році активне студентське дозвілля розпочалося 30 серпня зі змагання серед студентів перших курсів з міні-футболу. Команда економічного факультету завершила турнір за крок до півфіналу.

      Після крайнього – п’ятого – творчого звіту старшого викладача кафедри обліку та оподаткування Олега Криворота минув рік. І ось 9 вересня 2021 року він зібрав шанувальників поезії знову: на презентацію вже дев’ятої збірки віршів «Симфонія приватного життя…». Цього разу для презентації була обрана нова локація – ботанічний сад НУБіП України.

    Далі був творчий конкурс «Пісня Першокурсника - 2021».  Академічні групи, які виявилися кращими у своєму ННІ чи на факультеті, представили на оцінку журі і глядачів гімн свого факультету або пісню, яку вважають його візитівкою. Економічний факультет отримав нагороду за краще втілення ідеї.

      9 листопада – День української писемності і мови. «Найбiльше i найдорожче добро кожного народу – це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, i своï сподiванки, розум, досвiд, почування» – зазначав Панас Мирний. З 2000 р. в День української писемності та мови в прямому ефірі «Українського радіо» транслюють «Диктант національної єдності», який може написати кожен бажаючий.
    10 листопада 2021 року за ініціативи студентської організації економічного факультету, учасників поетичного клубу «Баланс» на чолі з Аліною Васюченко та заступника декана з виховної роботи Олега Криворота в онлайн-режимі відбувся творчий вечір «Студентська осінь», який був приурочений до відзначення Міжнародного дня студента. Захід мав на меті сприяти творчому розвитку студентів та виховання у молоді бачити і любити навколишню красу, формування в молодого покоління високої патріотичної свідомості, виховання любові до рідної землі, українського народу, шанобливе ставлення до його культури. Гаслом вечора стали слова: людина живе, щоб творити.

      10 грудня відбувся захід «Сесія за 5 хв». Він проходив у вигляді вікторини, де всі учасники попередньо готували питання по тих дисциплінах, які для них були складними. Вони мали бажання повторити пройдений матеріал наприклад: питання з вищої математики, філософії, інформатики, статистики і т. д. Учасники ділились на команди і далі вікторина проходила у формі гри.

     17 грудня відбулась Новорічна дискотека з ХТІ «Christmas party», на якій панувала святкова атмосфера, були цікаві конкурси і неймовірний позитив залишиться надовго.
     Близько 5-ої ранку 24 лютого 2022 року Росія завдала повітряних ударів по цілях в Україні, розпочавши повномасштабний воєнний наступ на її територію.
     І от вона – війна. Яке страшне слово. Вже не залишилося ні наївності, ні романтики, на зміну яким прийшла тривога за своїх і чужих дітей, всіх українців, за наше майбутнє. Тривого за країну, яка за ці дні втратила багато синів і доньок, дітей, понівечена бойовими діями й вимагатиме тривалих років, коштів і зусиль на відновлення. За наші душі, які кристалізувалися холодом ненависті до ворога й не скоро зможуть відтанути…
    23 березня 2022 року за ініціативи студентської організації економічного факультету на чолі з Вікторією Дорошенко, учасників поетичного клубу «Баланс» на чолі з Аліною Васюченко та заступника декана з виховної роботи Олега Криворота за підтримки ректорату, ННЦ виховної роботи та соціального розвитку, декана економічного факультету Анатолія Діброви в онлайн-режимі відбувся творчий патріотичний захід «Тривожна в Голосієво весна». Захід мав на меті сприяти формуванню патріотизму, самовідданості, активної громадянської позиції, особистої відповідальності і дієвості за долю та єдність країни. Загалом було більше 70 присутніх.

       У травні проходив тиждень додаткових балів.
      Творчий захід Мафія проходив в Zoom. Коли відбувалася гра, був ведучий і були відведені різноманітні ролі для кожного учасника. Суть гри полягає в тому що мафія має протриматись до кінця гри, щоб її не виявило мирне населення, або ж навпаки мирні можуть дізнатись, - хто ж ця підступна мафія. За гру учасники  отримали додаткові бали

      Також відбувся захід PowerPoint party. Це також онлайн захід який проходив в Zoom де учасники готували презентації на вибрану тему і презентували її. Інші учасники творчого заходу слухали і як результат залишились задоволені і з додатковими балами.
       Не все задумане вдалося але студентський актив і всі студенти економічного факультету дуже старалися щоб незважаючи на досить не простий час хоча б деякі заходи відбулися.
      Де б ми зараз не знаходилися: Київ чи Львів, Маріуполь чи Одеса, всі наші думки про одне – про Перемогу! І вона обов’язково буде, бо у нас – незламний дух, а ми – нескорений народ! І як би нам наразі важко не доводилося, хочемо сказати лише одне: бережімо один одного, підтримуймо один одного, обіймаймо один одного і просто посміхаймося, бо це так важливо і так необхідно! Миру нам! Все буде Україна! На сьогодні у нас найбільшим страхом є слова: “Абонент не відповідає” та думки, що ми не зможемо обійняти рідних нам людей.
      Бажаємо нашій армії, волонтерам, кожному з нас сил та удачі, ми вистоїмо, бо добро завжди перемагає зло. Всі наші думки з усіма українцями в кожному місті, містечку, селі, кожному куточку нашої священної країни. А найбільше бажання, щоб діти ніколи більше не бачили, що таке війна та не чули звуки повітряної тривоги.
Тримаймося. Разом – ми сила. І ми переможемо!
Слава Україні!

Вікторія Дорошенко,
голова студентської організації економічного факультету
Олег Криворот,
заступник декана економічного факультету 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook