Нарада: профорієнтація, завершення навчального року та ліквідація заборгованості

7 червня 2022, 10:10
     7 червня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулася нарада деканів факультетів, директорів ННІ та відокремлених підрозділів. Відкриваючи її, очільник університету зазначив, що на поточному тижні завершується навчальний семестр, будуть проведені випуски бакалаврів та магістрів і фактично стартує вступна кампанія. Також уваги потребує питання організації навчального процесу у наступному сезоні. Один з варіантів – очне навчання при забезпеченні безпеки, достатньої кількості місць в укриттях та бомбосховищах.

     Про хід літньої екзаменаційної сесії доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Вона триває з 23 травня по 11 червня. Явка студентів на складання іспитів онлайн сягає 92%, основна причина відсутності – технічні обмеження, індивідуальні графіки. У магістрів другого року навчання розпочалися захисти випускових робіт. Деканати, дирекції, навчальна частина розпочали аналіз проміжних підсумків сесії. Що потрібно зробити – сформувати списки боржників, опублікувати на сайті та поширити інформацію про графіки ліквідації академічних заборгованостей, перевірити подання відомостей, надати аналітичну інформацію, внести пропозиції щодо поновлення студентів на навчання, забезпечити участь студентів в анкетному опитуванні.

     Про стан сплати за навчання доповів проректори з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук та керівники факультетів механіко-технологічного Вячеслав Братішко, агробіологічного Оксана Тонха, конструювання та дизайну Зиновій Ружило, аграрного менеджменту Анатолій Остапчук, економічного Анатолій Діброва, юридичного Олена Яра, ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, енергетики, автоматики та енергозбереження Віктор Каплун, неперервної освіти та туризму Іван Гриценко. Усі очільники підрозділів продемонстрували системну роботу з боржниками, назвали причини вчасної несплати та шляхів ліквідації боргів.

 

 

 

 

 

     Про стан подачі проектів науково-дослідних робіт на 2023 рік доповів проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк. Наразі виконується 53 наукових проекти на суму 25 мільйонів гривень, 34 з них завершуються в цьому році. Вже підготовлені 26 проектів на суму майже 21 мільйон гривень, які мають шанси виграти конкурс на фінансування. Крайній термін подачі проектів – 30 червня. Міністерство освіти і науки України погодило створення 15 спеціалізованих вчених рад по захисту дисертацій. Ще 3 будуть розглянуті восени. Також Вадим Кондратюк закцентував на виході номерів періодичних наукових журналів університету, які плануються на включення до бази SCOPUS.

     Про бронювання та облік військовозобов’язаних в університеті доповів директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський. Студенти, аспіранти, докторанти та науково-педагогічні працівники, які працюють не менше, ніж на 0,75 ставки підлягають бронюванню. Інші працівники університету – ні. Мобілізаційним відділом підготовлені необхідні документи, зокрема щодо проходження звірки.

 

     Про вступ до базового закладу випускників коледжів університету доповів начальник відділу дистанційної освіти та співпраці з відокремленими підрозділами Олександр Санченко. Він зазначив, що цього року випускається 1926 молодших спеціалістів та 581 бакалавр. З них на підготовчі курси для вступу зареєструвалися 1145 осіб та 161 чоловік з інших коледжів. За попередніми опитуваннями 238 випускників бажають вступити до НУБіП на денну форму навчання, 312 – заочну, 303 – до між кафедральних лабораторій. До магістратури ж планують вступати 180 осіб. Профорієнтаційна робота в коледжах продовжується.

     Про ситуацію в гуртожитках кампусу проінформував проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. Для поселення першокурсників виділено 255 кімнат, з них в 61 проведені відповідні ремонтні роботи. На випадок надзвичайних ситуацій розроблені проекти певного ущільнення мешканців гуртожитків в кілька. В літній період в гуртожитках буде проведена дезінфекція та дератизація приміщень.

 

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив ряд спільних завдань. У разі загострення ситуації на фронті – готуватися до різних форм навчального процесу в наступному семестрі. Активізація профорієнтаційної діяльності, особливо в коледжах. Підбити підсумки сесії та ретельно їх проаналізувати. Ліквідувати заборгованість сплати за навчання. Продовжити системну роботу в гуртожитках – виховну, ремонти та підготовка до нового навчального року. Сконцентруватися на виготовленні та видачі документів про освіту випускникам, уникати скупчень і урочистостей.

Пресслужба
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook