Кафедра культурології

Міжнародна співпраця

       Активізація та диверсифікація міжнародної діяльності - одне із завдань програми розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України на 2020-2025 роки. Кафедра культурології залучається до цього роду діяльності і в освітній, і в науковій, і в культурно-просвітницькій діяльності.

 

       Так, старший викладач кафедри культурології керівник хорової групи народного ансамблю пісні і танцю "Колос" Володимир Якимчук щороку за запрошенням проводить майстер-класи з хоровими колективами Республіки Польща, за що кафедра і університет отримали подяку від директора осередку культури Моніки Ястржембської-Опітц.

 

 

 

       Творчу співпрацю із Вроцлавським природничим університетом налагоджують доцент кафедри Ірина Войтюк, яка щорічно бере участь у Днях Натуралістів, що проходять у травні у місті Вроцлаві.

 

       

  Ролик про святкування Днів натуралістів у Вроцлаві можна переглянути за адресою: www.facebook.com/upwroclaw/videos/vb.331474462961/10154293311477962/

          Для налагодження співпраці із громадськими, культурологічними і освітніми організаціями Білорусі старший викладач кафедри Ольга Сауріна презентувала кафедру культурології та її творчі колективи на Міжнародному молодіжному освітньому форумі федерації профспілок Білорусії м. Мінськ 28.06-04.07 "Темп" . Під час наступного візиту планується укладання угоди про співпрацю з Міжнародним університетом «МІТСО». За сприяння фахівця кафедри Анжеліки Федоренко укладені угоди про співпрацю Гродненським державним університетом імені Янки купали та Гродненським державним аграрним університетом.

 

       Завідувач кафедри Майданюк І.З. проходила закордонне стажування   у м. Вільнюс (Литва) на базі Вільнюського університету і грецької Общини «Понтос» в рамках угоди про співпрацю між Міністерством культури України   та   Міністерством  культури    Литви   та   міжнародного   проєкту « Європейський Союз і візантійське культурна спадщина».

 

 

 

       Ірина Зіновіївна взяла участь у міжнародних науково-практичних on-line семінарах, міжнародних наукових конференціях "Північні Афіни - культурний діалог між Сходом і Заходом", зустрічах із представниками наукової еліти Польщі, Литви, Греції, Росії, Сирії, Грузії.                                      

 

 

       Творчі стосунки з Інститутом православної культури у м.Семятичі (Республіка Польща) налагоджує асистент кафедри Ніна Мелікова. Там вона бере участь у міжнародних семінарах та  Міжнародних фестивалях-оглядах релігійної та паралітургічної пісні, проводить майстер-класи із вивчення української народної пісні.
 
 
  
 
       Збагачує міжнародні зв'язки і доцент кафедри народна артистка України Наталія Шелепницька, яка 10 липня 2016 року на Конкурсі Краси Об'єднаних Націй (United Nations Pageants) ), що проходив на Ямайці,  отримала титул найкрасивішої жінки планети Земля Mrs United Nations Earth.
 
 
 
 
       Представляючи Україну на міжнародному рівні, королева завжди згадує про НУБіП України, залучає представників мистецьких і наукових кіл до проведення наукових конференцій в університеті.

 https://www.facebook.com/WORLDBPA/videos/1288574934560554/

   Свою лепту у поширення відомостей про Національний університет біоресурсів і природокористування України вносить і доцент кафедри заслужений артист України Роман Рудий.

 

 

       З 2017 року Роман Антонович представляє університет серед представників української діаспори м. Рим (Італія) та м.Барселона (Іспанія).

 

 

       За вагомий внесок у розвиток співпраці України із закордонними організаціями та єднання українських сил у світі Роман Антонович нагороджений дипломом української асоціації «Джерело» (м.Барселона, Іспанія).                                    

      Постійні зв’язки із студентською молоддю за кордоном підтримують і учасники творчих колективів, котрі беруть участь у Міжнародних творчих фестивалях і конкурсах.
 
  
       
      Це – народний ансамбль пісні і танцю «Колос», який є лауреатом ХХІХ Міжнародного студентського фестивалю (Польща), дипломантом 1-го ступеня Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв "Литовська феєрія" (м.Вільнюс, Литва); хореографічний ансамбль «Сузір’я DANCE» - щорічний переможець Міжнародного конкурсу «Сделай шаг вперед» (Білорусь) та ін.      
 

  

       У 2016 році кафедра культурології започаткувала проведення щорічної Міжнародної конференції «Україна-Греція: діалог культур», участь у якій беруть представники 9-х країн.
 

     

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook