Кафедра культурології

Наукова робота

   Протягом кількох років кафедра працювала над науково-дослідною роботою "Формування гармонійно розвиненої особистості фахівців природоохороннної та агропромислової галузей засобами культурно-просвітницької діяльності" під керівництвом завідувача кафедри Майданюк Ірини Зіновіївни. Науковці досліджували сучасний стан духовного розвитку студентської молоді, роль освітнього середовища для формування гармонійно розвиненої особистості, основні напрями і форми культурно-просвітницької діяльності у вищих навчальних закладах природничого спрямування; роль наставників академічних груп у культурно-просвітницькій роботі зі студентським колективом, концептуальні засади формування лідерських якостей майбутніх працівників АПК. За результатами діяльності отримано 5 авторських свідотств на наукові твори, видано понад 40 наукових статей у різноманітних виданнях.

    Зараз кафедра працює над пошуком нової тематики для здійснення наукових досліджень.
Протягом кожного року НПП кафедри взяли участь у понад 20 Міжнародних наукових конференціях, в тому числі за кордоном: "Українська діаспора та її сьогодення"(м. Рим, Італія), "Тарасове Колосся" (м. Барселона, Іспанія), "Дні природничників" (м. Воцлав, Польща), "Актуальні питання і проблеми розвитку соціальних наук" (м. Кельце, Польща) "Сучасні проблеми взаємодії освітніх і громацьких організацій у вихованні студентів" (м. Мінськ, Білорусь), "Північні Афіни - культурний діалог між Сходом і Заходом" (м. Вільнюс, Литва) - та в Україні: "Розвиток сучасної освіти: теорія, практика, інновації" (Київ), "Актуальні проблеми вищої професійної освіти України" (Київ), "Дні науки філософського факультету" (Київ), "Наукові пошуки у III тисячолітті: соціальний, правовий, економічний та гуманітарний виміри" (Кропивницький), "Феномен Михайла Грушевського як державного діяча, науковця, громадянина" (Київ), "Одухотворений образ Людини культури ХХI століття: методологія, теорія і практика" (Київ), "Виховання національної еліти - фундамент довгострокового розвитку суспільства" (Київ), "Мова і міжкультурна комунікація" (Полтава), "Бестіарний код у діалозі культур: традиція та сучасність" (Херсон) та ін.

                                                            

   Ще у 2015 кафедра стала співорганізатором проведення Міжнародної наукової конференції "Діалог культур Україна-Греція: культурна політика XXI ст. в європейській ретроспективі", конференції та круглі столи з цією тематикою проводяться щороку.

     Серед всеукраїнських конференцій і семінарів (а їх на рахунку НПП кафедри також понад 20): "Простір - Арт - терапі: палітра емоцій"(Київ); "Тарас Шевченко: людина і поет" (Київ); "Літературній простір і сучасне суспільство" (Київ); "Патріотизм і духовність в Україні" (Київ); "Культурологічні аспекти взаємодії музики і театру"(Київ);"Сучасні аспекти збереження народної культури" (м. Борщів), "Наукова думка сучасності і майбутнього" (Переяслав Хмельницький); "Державна мова в освіті"(Київ); "Традиційна культура України XXI століття як складова культурної політики: сучасний стан, загрози, перспективи" (Київ); "Етнопедагогіка" (Чернігів); "Українська мова як чинник національної державності" (Чернігів)
 
                                                           https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u166/2_3.png

    Наукова робота студентів здійснюється шляхом підготовки студентів до участі у студентських олімпіадах та конференціях (щорічна міжнародна конференція «Дні природничників», (м. Вроцлав, Польща, Вроцлавський Природничий Університет); Всеукраїнська студентська олімпіада з культурології студентська наукова конференція "Культурологічні проблеми сучасності".

          На кафедрі працює студентський науковий гурток.

                                                                               

                             

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook