Антикризова стратегія розвитку України: шлях від теорії до практики

27 травня 2022 року

 «Ми відбудуємо Україну як сильну, заможну, технологічну країну!» - під таким гаслом відбулася зустріч магістрів 1 року навчання спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України з Яніною Мирославівною Казюк, доктором наук з державного управління, доцентом, експертом з публічних фінансів, місцевого самоврядування та регіонального розвитку, позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Ініціатором зустрічі виступила доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту НУБіП України, кандидат наук з державного управління Анна Вадимівна Дергач, яка викладає для магістрів 1 року навчання спеціальності «Публічне управління та адміністрування» дисципліну «Державні механізми антикризового управління».

Варто зауважити, успішність держави та країни значною мірою залежить від ефективності системи державного управління, місцевого самоврядування та регіонального розвитку. Та враховуючи жорсткі реалії сьогодення, поточну військову, економічну і політичну ситуацію, саме обговорення гострих невідкладних питань та розробка антикризової стратегії щодо відновлення України – є одним із завдань вивчення дисципліни «Державні механізми антикризового управління» та пріоритетним напрямком розвитку країни в цілому.

 

Під час зустрічі відбулася тривала дискусія, яка торкнулася питань реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою. Яніна Мирославівна поділилася з присутніми основними результатами та планами з подальшої реалізації реформи децентралізації влади, окремо зупинившись на проблемах місцевого самоврядування в умовах воєнного стану. Також всі мали можливість ознайомитися і обговорити зміни до законодавства з питань підсилення інституційної спроможності та ефективного функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану.

Але особливу увагу присутніх привернув План післявоєнного відновлення та розвитку України, який було розроблено командою Офісу Президента України та представниками Уряду і презентований на початку травня 2022 року у Верховній Раді України. Розглядаючи основні загальні проблеми, які необхідно вирішити, Яніна Мирославівна також окремо зупинилась на розробці в рамках Плану шляхів відновлення за напрямом «Відновлення та стимулювання розвитку регіонів».

По закінченню зустрічі всі присутні виразили впевненість в успішній реалізації всіх запланованих в країні антикризових заходів по відновленню і розвитку України та підтримали ідею подальших зустрічей з практиками і представниками органів державної влади та місцевого самоврядування. Адже саме поєднання теоретичних знань із прикладами їх практичного застосування – запорука отримання якісних знань під час навчання.

Не менш важливим фактором успішної організації освітнього процесу є плідна співпраця між факультетами НУБіП України з викладання дисциплін для студентів різних спеціальностей, зокрема кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту з кафедрою публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва ННІ неперервної освіти і туризму.

Анна Дергач,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook